10. novembra 2012

Jedálniček

Tento jedálniček je LEN INFORMATÍVNY, možno inšpirujúci a nie striktne smerodajný. Mne to vyhovuje, ale každý si musí nájsť svoj štýl stravovania, ktorý mu bude vyhovovať ;)

Sobota 10. 11. 2012

7:00 Zelený Shrek (2 zrelé banány, 150 g špenát, 2 PL vločiek, 1 PL srvátka, voda podľa potreby, ja mám rada keď je to poriadne husté)
10:00 - 2 nastrúhané jablká, med, olivový olej, 1/2 mozarella, škorica, citrónová šťava, tekvicové semienka,
13:30 - kurací perkelt, grilovaná cuketa, paradajky, špenát, 1 PL smotany,
16:00 - 3 knäckebrot, arašídové maslo (tenká vrstva),  1 banán
17:30 - beh, 7 km + 20 minút brucho
19:30 - zeleninový šalát  s mozarellou 1/2
21:00 - čaj Tulsi s mliekom   

8. novembra 2012

Metabolizmus Booooom!!!

Ahojteeee,

dnes ma čaká hustý ale krásny deň, aj Slniečko nám vyšlo, jupi-jupi :)))
Cez deň som na školení (pracovne), večer idem na koncert (čo iné ako jazz):

RetroACT EXperience je hudobný projekt Martina Valihoru (bicie), Oskara Rózsu (basgitara) a Eugena Vizváryho (klávesy) - trojice famóznych slovenských hudobníkov, spojených putom priateľstva, záľubou v retre a najmä v hudbe.
MOJE MÚZY!!! :D
Takže, dnes nestíham žiadny dlhý beh či cvičenie, ALE ráno som zmákla tento ranný workout, 3 kolá:
Video ukážky:
- popis ostatných cvikov nájdete na blogu pod hlavičkou "Tréning" - Moje domáce workouty pre Vás :)
Každý pohyb prispieva k zrýchleniu metabolizmu, tak šup do toho!
+ Zázračné superjedlá na nakopnutie spomaleného metabolizmu(tzv. prírodné spaľovače tuku), BOOM!:
- Ovocie (grep- práve som si dala), zelený čaj- práve pijem, biely jogurt, mandľe, kofein - už mám za sebou, biele mäso, jablko, špenát, červená fazuľa, chilli, brokolica, kari, škorica, sója, vločky- dávno zjedené - Dobrú chuť (samozrejme, sú aj ďalšie)! 

A na záver fajná hudbička:

Zase mám od Vás kopu nových mailov, teším sa tešííííím a ĎAKUJEM! Pá!

link na domácu úlohu, haha: METABOLIZMUS

7. novembra 2012

Pestré ovsené vločky...

Nasledujúce jedlo osobne jedávam takmer úplne každý deň v roku vždy na raňajky. Ak nie vločky, tak nejaké ovocie, výnimočne "klasické raňajky" typu: pečivo, maslo, sunka/džem, zelenina. Pozor však na množstvá, vločky sú sacharidy. Mám kolegyne, ktoré sa vôbec nehybu ale na raňajky si dajú 3x toľko vločiek (s ovocním jogurtom, aaaaa, kopa plus cukrov) ako ja - podotýkam že ja už v tom čase mám za sebou nejaký 8-10 km beh alebo silový tréning. Takže približne 50-60 g vločiek bohato stačí podľa mňa (do toho základu idú ešte samozrejme ďalšie mňamky, viď nižšie).

Prečo jesť ovsené vločky na raňajky:

- vysoký obsah rozpustnej i nerozpustnej vlákniny robí z ovsených vločiek pokrm, ktorý dokáže zasýtiť na dlhú dobu

- pozitívne ovplyvňuje hladinu cholesterolu v krvi 

- pomáhajú odstrániť menštruačné bolesti a sú pomocným prostriedkom pri pestovaní krásnej a zdravej pleti

- podľa viacerých výskumov predstavujú ovsené vločky bojovníka proti cukrovke 2. typu a vysokému krvnému tlaku. Zásluhu na týchto prínosoch nesie najmä rozpustná vláknina.

- preventívny prostriedok proti rakovine

- ovsené vločky obsahujú celý rad živín – fosfor, draslík, vápnik, železo, zinok a mnohé iné, bez ktorých človek nemôže normálne fungovať

- vitamín K je nevyhnutný pre správnu krvnú zrážanlivosť.

- obsahujú esenciálnu aminokyselinu tryptofán, ktorá bojuje proti úzkosti, depresiám, stresu, poruchám spánku a pocitom napätia

- vysoký obsah mangánu 

- príprava ovseného menu je veľmi jednoduchá a rýchla

Moje najobľúbenejšie kombinácie:

- s banánom, hrozienka, slnečnicové semienka
- ľanové semienka, banán (môže byť akékoľvek iné ovocie, ale ja milujem zrelý banán)
- kaša varená s horkou (75%) čokoládou, zmes orechov
- varená kaša so sušeným ovocím
- s chia semienkami a čerstvým ovocím
- kaša, med, strúhaný kokos
- mak, sušené slivky, maslo, škorica
- cottage cheese, hruška, škorica, med
- jablko, škorica, orechy(2 PL)
Takto si nosím raňajky do práce (ak doma nestíham): vločky, kozie mlieko, srvátka, mak, ľanové semienka, sušené banány - nechám nech sa troška nasiaknu. Všetko sa dá...:)


Ranná dávka zdravia
Raňajky - štíhla línia

Hmmmm. dnes ráno 5:45 som sa zobudila na zvláštny pocit...nohy volali: Po´me behať! Kukla som na teplomer, 6 C, môže byť, tak po´me poviem si....no a tak sa stalo že 6.5 km behu už mám za sebou, večer Pilates, teším sa. A teraz si dám vločky na raňajky, mňaaaaam! Pekný deň a veľa úsmevu :)

Aká je Vaša najobľúbenejšia variácia vločiek, inšpirujte ma!


 

 

6. novembra 2012

Pre info:

Milý FB "fans" Tímeainmotion, UŽ SA VÁM NEBUDÚ ZOBRAZOVAŤ NAŠE PRÍSPEVKY :( Facebook zmenil pravidlá a nastavenia, naše prispevky sa zobrazujú len 10% Z VÁS. Aby ste nadalej mohli vidieť naše príspevky JE POTREBNÉ ABY STE SI Tímeainmotion PRIDALI DO "ZÁUJMOVÉHO ZOZNAMU". Jednoduchým klinkuním na našej stránke na "páči sa mi to" sa Vám otvoria možnosti kde si zvolíte "pridať do záujmového zoznamu". Krátka obrázkova ilustrácia :)

Běh je zkušenost!

Zkušenost, že to jde, že to běží, že je možné dokázat vše, co si člověk zamane. V poslední době se ke mně dostává stále více a více příběhů, kdy mi lidé říkají: „Je to podivné, je to přímo neskutečné, před nějakou dobou (nejčastěji se vyskytuje horizont tří let), jsem si vůbec nedovedl představit, že bych běhal, běh jsem doslova nesnášel. Pak jsem si přečetl, že běhat je tak snadné, že jediné, co pro to musím udělat, je zvednout zadek, že nutně nemusím celou vzdálenost běžet, že běh mohu s klidným svědomím proložit chůzí, a skutečnost je taková, že dnes se stal běh pevnou součástí mého života, součástí, bez níž si již svůj život nedokážu představit. Opravdu stačilo tak málo, opravdu stačilo jen zvednout ten, tehdy ještě hodně těžký, zadek! Dnes už má o 15, 20, 30, 40… kilo míň!

Stáří je zkušenost!

Zkušenost, že jsme v životě něco prožili a to navzdory tomu, že nám mnozí nevěřili, navzdory tomu, že jsme si v životě sami moc nevěřili.

Když člověk doběhne maraton, má mysl prázdnou – má mysl bez předsudků. Právě NĚCO dokázal! Dokázal něco, v co ani on sám moc nevěřil.

Když se člověk dožije stáří, má v sobě zkušenost, že v životě běží málo co podle not! Že v životě málo co běží podle našich představ, že život je neustálá zkouška, ale že i tak stálo za to ten život žít!

Když se objímají lidé v cíli maratonu – ultramaratonu, jsou prázdní a šťastní. Jsou prázdní myšlenek, které je až dosud strašily, jsou prázdní myšlenek na neúspěch. Jsou šťastní, protože popřeli vše, co jim namlouvalo, že popřeli všechny, kteří jim říkali – TO NEDÁŠ, TO NEMŮŽEŠ NIKDY DÁT!
Milos Skorpil, pekne a vystizne

5. novembra 2012

Baby Moje :))),


robíte mi obrovskú radosť, ďakujem za Vaše maily, komenty...som rada že sa Vám darí! Veľká vďaka za "ešte zdravšie vylepšenia" mojich receptov, ste super. Všetko dám potom na blog, aby to bolo globálne prospešné, haha :)
Čakám na ďalšie otázky, komenty, kľudne sa mi pochváľte, odpíšem Vám všetkým, len nie hneď, veď viete... ;)

Prečo chcete zmenu?

Správny čas a správna motivácia Práve tieto dva aspekty sú veľmi dôležité pri začatí nového životného štýlu. Opýtajte sa samy seba, prečo chcete byť fit, chudnúť-pribrať, zdravo žiť.... Je dôležité uvedomiť si, čo je skutočným štartovacím dôvodom práve pre Vás.

dôvod zdravotný - redukcia nadbytočných kilogramov, tukových zásob zlepší váš zdravotný stav
dôvod estetický - nechcete chodiť v plavkách, všetko je vám malé, chcete byť "pevní" a fit :)
dôvod spoločenský - hanbíte sa za svoju postavu
dôvod citový - máte pocit, že vaša postava, nadváha je príčinou vašej nespokojnosti zo seba

Prečo chcete zmenu?

Zamyslite sa aj nad tým, čo vám prinesie plánovaná, vytúžená zmena a čo budete musieť obetovať. Napíšte si na papier prínosy a straty, ktoré pre vás zo zmeny životosprávy, životného štýlu, stravovacích návykov vyplývajú. Inšpirujte sa nasledujúcim príkladom:
Prínosy
- zlepším si zdravie i kondíciu
- budem na seba hrdý, sebavedomý
- budem sa viac páčiť niekomu, na kom mi naozaj záleží
- bez problémov si zaviažem šnúrky
- oblečiemsi obľúbené šaty
Straty
- budem viac rozmýšľať nad skladbou stravy
- budem sa musieť naučiť jesť menšie porcie
- začnem cvičiť

RADA

Buďte vo svojom snažení trpezliví, zmena postavy, chudnutie, rysovanie, spaľovanie tuku je totiž beh na dlhú trať. Tak ako ste ku kilogramom navyše neprišli za jednu noc, rovnako sa ich nezbavíte za jeden týždeň či 14 dní. Optimálny váhový úbytok by sa mal pohybovať okolo 0,5 za týždeň. Dôležité je vydržať a zmeniť celkový životný štýl. Nehľadajte ideálnu váhu, ale určte si reálny a dosiahnuteľný cieľ. Preukázalo sa, že aj na prvý pohľad malé zníženie hmotnosti o 5 až 10 % značne prospieva zdraviu aj výzoru.
+ 1 tip: ak si občas dáte kúsok čokolády, alebo niečo "nezdravé" - nič sa nedeje!!! na druhý deň si odmakáte o 15 minút viac vo fitku, doma, na trati....a JE TO!  Nebudte na seba prííííliš tvrdí, nechcite všetko hneď, ale postupne krok za krokom. Príliš veľké, rázne a náhle zmeny vedia k zlyhaniu a my to nechceme, žeeee? ;)
Staršie príspevky: Prečo nemôžete dosiahnuť svoje ciele?
                            Prečo je dôležité mať životné ciele?
Budem Vás naďalej motivovať a držím Vám palce!
6:45 -už mám za sebou 15 minút cvičenia, raňajky (vločky s mliekom a banánom) a momentálne si užívam rannú kávu (a ťukám do počítača, haha). Pá, pekný deň, čaute.

Pamätajte si svoje FITNESS CIELE

4. novembra 2012

Everything's gonna be all right...

Do tejto speváčky a jej hudby som sa zamilovala na tohtoročných jazzových dňoch...prajem krásnu nedeľu!


Pri dobrej hudbe sa hneď lepšie "varí", že??? Moje dnešné raňajky:

- mandľové mlieko (samozrejme, môže byť aj iné, dokonca, aj čistá voda)
- jahody :)
- 1 menší sladký pomaranč
- 1 banán
- špenát

Smoothie musí byť HUSTÉ, teda čím menej mlieka (asi 1 - 1,5 dcl), radšej viac jahôd a špenátu. Mňam!
Chcete aj ďalšie recepty? Prípadne môj celodenný jedálniček? :)

+ môj dnešný tréning (pôvodne som chcela ísť na spinning, ale musím ísť skôr do BA, tak aspoň domáci workout - jednotlivé cviky už poznáte, ak nie, tak si ich vyhľadajte na youtube, prosím. Počet opakovaní si môžete upraviť, 3-4 kolá...):