27. marca 2012

Ponúknem Vám: komplexné jarné upratovanie :)

Jasné! Jar, upratovanie bytu...napadne automaticky každému, no, dobre, skoro každému :) Ja poviem: Áno, je tu opäť jar, a tak ako môj byt, aj moje telo a duša si určite zaslúžia „jarnú očistu"! Pre mňa minimálne rovnako dôležité ako mať poriadok okolo seba je aj mať poriadok v sebe.

Telesná očista, detoxikácia, upratanie si vo svojom tele má nesporné a dobre známe účinky, o ktorých sa už veľa napísalo. Dobre vieme, že v tele sa nám hromadia toxíny, odpadové látky, ktoré sťažujú orgánom prácu, spôsobujú tak ich zlyhávanie, rôzne choroby, starnutie, únavu... 



Detoxikovať neznamená dodržiavať prísny pôst! Detoxikácia je založená na úprave jedálneho lístka a na začiatok úpne postačí ak si obľúbite zeleniny. Zájdite na trh a prineste si zelený listový šalát, paradajky, reďkovku, špenát, cviklu, zeler, cibuľku…kombinujte navzájom jednotlivé druhy zeleniny podľa chuti. Doplňte olivovým olejom, orechmi, syrom, a večera je hotová. 

Môj šalát 1.:Cvikla-mrkva-jablko-citrónová šťava-jarná cibuľka-olivový olej-ľanové semienka

Na raňajky si dajte ovocie či zdravý vitamínový boom, pite dostatok tekutín, ideálna je čistá voda (2-4 liter) a detoxikačná kúra je na svete. Vzdajte sa aspoň na tento čas ochutených minerálok a malinoviek, džúsov, keď vydržíte tak aj kávy, či čierneho čaju. Vylúčte spracované potraviny, biely cukor ako aj výrobky z bielej múky. 
Často si ani neuvedomujeme, že tak, ako treba dbať o očistu nášho tela zvonka, nemali by sme zabúdať ani na vnútornú hygienu - ženy určite vedia, že krásna pokožka, krásne vlasy či nechty nezávisia len od správne zvolených kozmetických prípravkov, ale predovšetkým od toho, čo sa odohráva v našich útrobách. 

Ako to robím ja?
Nebudem vám klamať. Neprepchávam sa, nedržím diétu. Neuvidíte ma jesť nekvalitné jedlá, polotovary, bielu  múku, biely cukor, kolu či fast food,  pretože mi po nich nie je dobre a nepovažujem ich za súčasť zdravej životosprávy. Ale zjem tony ovocia a zeleniny, vypijem denne min 2.5 l čistej vody... a nechodím výťahom. Bez rannej kávy však nevydržím: bez cukru s mliekom, prosím :)

 Aby bolo jasno, zdravé jedlo nepovažujem za diétu.
 
Môj šalát 2.: ľadový šalát-jablko-jarná cibuľka-cvikla-citrónová šťava-agave sirup-olivový olej


Ideálne je jarný detox tela spojiť s očistou duše zanesenej stresmi dneška a možno aj všeliakými starými, ktoré sme ešte stále nestrávili. Nájdete si čas pozametať kúty nielen v byte, ale aj vo svojej hlave.Choďte von, do prírody a relaxujte.

Urobiť si malú prečisťovaciu kúru v spojení s jarným slniečkom nám teda može vliať do žíl novú, pozitívnu energiu, silu, vrátiť nám ľahký krok (možno si aj poskočíte) - veď aj cvičenie a pohyb pomáhajú detoxikovať náš organizmus ;)

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)



Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára