1. septembra 2012

Diéta+tréning =

Áno, na túto fotku som hrdá a ďakujem Tomášovi ktorý to nafotil


Diéta a aerobný tréning. Ak vaše brušné svaly pokrýva vrstva tuku, nikdy nedosiahnete dobrú definíciu. A ak nevlastníte genetický talent, musíte pre získanie štíhlého pásu skombinovať dobrú výživu a stravu, aerobnú kondíciu a posilňovací tréning. Miestná redukcia tuku je mýtus a samotné precvičovanie svalu neurobí pre odstránenie nadbytočného tuku prakticky nič.

70 % strava + 30 % tréning

Pamätáte si tento článok?: Brusaky, bleeee!!!

 

 

 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

31. augusta 2012

Superjedlá 1.


Jedzte ich tak často ako sa len dá: fazuľa, čučoriedky (malina, jahoda), brokolica, ovos, pomaranč (grep, citrón), tekviva, ryby (losos), sója, špenát (akýkoľvek zelený listový šalát), čaj (zelený, Tulsi), paradajky, biele mäso, orechy, biely jogurt.

Moje bežné raňajky:

Grécky jogurt, čučoriedky, banán, orech, ovsené vločky

Letný obed:

Ryba, hnedá ryža, zelenina


Na večeru šalát:

Listový šalát je ZÁKLAD!, syr, prípadne biele mäso, zelenina podľa chuti a fantázie, olivový olej...




Desiata:



Olovrant:

Cottage cheese

...farebné, zdravé, jednoduché...

Pokračovanie nabudúce... ;)



 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

30. augusta 2012

Zázračné diéty neexistujú, zázračné cvičenie ÁNO

Bez cvičenia sa vám nebudú vylučovať do krvi potrebné hormóny a nezískate pre vaše svaly nové podnety aby rástli, regenerovali a spaľovali viac tuku. Športom precvičené svaly konzumujú viac kalórií (z tukov) aj keď práve oddychujete, čiže čím viac svalov máte, tým väčší je tento efekt a tým skôr budete úspešný v otázkach chudnutia.

Problém ľudí s nadváhou až obezitou spočíva v tom, že majú nízku kondíciu, ktorá im neumožňuje vydať veľké množstvo energie napríklad za jednu tréningovú jednotku. Majú pomalý metabolizmus a svaly, ktoré majú nízku spotrebu. Ľudia ktorí trénujú, majú efektívnejšie vyladený metabolizmus, ktorý dokáže ľahšie používať ako palivo tuky, čo netrénovaný jedinec pri tom istom zaťažení (intenzita + objem) nedokáže a používa ako palivo predovšetkým cukor.

Preto z dlhodobého hľadiska žiadna diéta nemá význam, pokiaľ sa nedosiahne zlepšenie stavu kondície, čo povedie k zvýšeniu rýchlosti bazálneho metabolizmu a následnému spáleniu väčšieho množstva energie. Okrem toho vplyvom tréningu rastie nielen kondícia ale aj svalová hmota, ktorá ako jediná vám spôsobí peknú postavu.

Okrem toho, že zdravo schudnete a nebudete na sebe nosiť nadbytočné tukové vankúšiky a budete zdravý. Cvičenie pomáha odstraňovať tuk z oblasti brucha a nebezpečný tuk, ktorý sa ukladá aj medzi orgánmi. Tento tuk zvyšuje riziko diabetu a srdcovo-cievnych ochorení. Vďaka cvičeniu budete mať lepšiu kontrolu nad príjmom kalórií, ktoré bez cvičenia sa ukladajú do zásob. Cvičením zrýchlite váš metabolizmus. Cvičením naberiete svalovú hmotu, ktorá vám dodatočne pomáha spaľovať viac tuku (precvičené svaly sú hladné po tuku aj mimo cvičenia). Cvičenie reguluje stres a zlepšuje náladu. Cvičenie tvorí základ zdravého uvažovania a reťazových reakcií vo vašom správaní, ktoré smerujú k pozitívnym zmenám na životnom štýle. Cvičením sa môžete aj zabávať, stačí, ak si vyberiete správne typy pohybu pre vás. Ak budete cvičiť, budete menej hladný ako ľudia, ktorý nešportujú vôbec. Cvičením zvýšite množstvo sily, kondície a hlavne energie, pretože cvičenie zvyšuje produkciu neurotransmiterov.
Všetky uvedené dôvody si môžete vyskúšať na vlastnej koži...
(Zdroj: Vlado Zlatoš)


Cvičím denne, minimálne 20 minút! 

Môj dnešný tréning, len 12 minút na plné pecky, woooooooooow!!! (Dajte si pred tréningom rozcvičku aspoň 5 minút...) Zdar športu, paaaaaaaaaaaaaa!!! Ideme na to:



 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

28. augusta 2012

Behám teda som...

Behám teda som...


...keď sa rozbehneš už viac sa nezastavíš.
...si voľný a rýchly ako vták, nech beh sa stane tvojim letom.
...ranný beh je ako skvelá káva.
...život je jeden veľký maratón.
...zastav sa aby si mohol bežať.
...osloboď svoju myseľ a behaj!



 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

27. augusta 2012

Zdravo žiť znamená:




ZDRAVÁ VÝŽIVA
Zdravá strava neznamená len kvalitné “palivo” pre svaly. Zdravá strava znamená aj výživu pre mozog. V dobrom i zlom. Aj to je dôvod, prečo sa naozaj neoplatí ignorovať pojem “racionálna výživa”.

POHYB
V živote má byť rovnováha. Preto energiu, ktorú prijmeme, musíme tiež vydať. Na pohyb, aspoň formou prechádzky, by sme si mali nájsť čas každý deň.

POZITÍVNE MYSLENIE
Zobudiť sa ráno s dobrou náladou, pozitívnou, bez ohľadu na počasie, či nástrahy kt. nás čakajú v ten daný deň je veľmi dobré, rozumné a motivačné. Hlavne aj zdravé, zlepšuje psychickú kondíciu a napomáha k fyzickej pohode človeka. Naopak pocit negatívnej nálady zhoršuje nechuť do života, či daného dňa, zhoršuje vzťahy s ľuďmi podráždenosťou, frustráciou, ktorá z nás vyžaruje. Ja osobne veľmi nemám rada frázy typu ,, Toto a hento ma dnes čaká, bude to veľmi náročné. Nezvládnem to. Toto sa nedá.” Pôsobia na okolie veľmi negatívne, nemotivačne. Všetko sa dá, keď sa chce. Najprv musí človek chcieť, potom veriť v tú danú vec, veriť, že skončí tak, ako on sám chce, teda veriť a hlavne myslieť pozitívne. Nie všetko vždy vyjde tak, ako si fantázia človeka naplánuje, ale skúsiť, snažiť sa znamená veľa, vždy je ten človek ďalej, čo skúsil, snažil sa, ako ten, čo to hneď odvrhol a hneď v prvom momente Stopol! Dôverovať sebe samému znamená presvedčiť sa, že môžem myslieť pozitívne, že môžem byť úspešný, že môžem vyvíjať iniciatívu o úspech. Je aj vedecky dokázané, že pozitívne myslenie prispieva k väčšej pohode k mnoho dôvodom na úsmev. Vnútro človeka dokáže veľa, len treba chcieť a veriť v pozitívny koniec svojho snaženia. Myslieť pozitívne znamená aj mať nádej, nebyť zmierený s terajším, či minulým stavom, a preto pevne dúfam, že pozitívnejších ľudí bude čoraz viac, lebo často sa stretávam s myšlienkami, ktoré prezentujú ľudia ,, Neviem, nedá sa, nechcem, dopadne to zle, Nerob” Všetky negované myšlienky, pocity bránia k rozvoju človeka, či úspechom. Treba brať život pozitívne… Netreba sa nechať rozhádzať menšími problémami, či počasím, inými javmi alebo viacerými malými neúspechmi, veď ISTO nás čaká ďalšia pozitívna chvíľa, či úspech :)

ÚSMEV - prajem krásny deň! :)




 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem.

26. augusta 2012

Myšlienka na víkend...

Chudobná ale predsa bohatá svojou vnútornou krásou...



 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)