5. decembra 2012

Goji drink

Možno sa čudujete, o potrebe variť GOJI bobule, skôr než ich pridáme v sušenej forme? Podľa čínskej medicíny, sa blahodarné vlastnosti bobúľ Goji, prejavujú až po varení, minimálne 5 minút.

Goji bobule sú bežné v ázijskej medicíne. Sú jedným z najviac živinami bohatých potravín na Zemi. Obsahujú esenciálne aminokyseliny, bohaté na vitamín A a dobrým zdrojom vitamínu C. Vedeli ste, že obsahujú viac ako 20 stopových minerálov a vitamínov, vrátane zinku, železa, fosforu, riboflavínu? Tento ovocný nápoj je super, vyskúšajte ho!

Porcií: 2 - 4

Zloženie

• 1 šálka hrozna (možnosti: bobule hrozna alebo jablko môže byť tiež použité, a dnes som to robila s pečenou tekvicou, odporúčam!)
• 1/4 šálky Goji bobule, varené po dobu 5 minút a vychladené
• 1 šálka vody
• 1 lyžica jablčného organic octu
• 1/2 šálky pomarančovej šťavy
• 1/2 lyžičky mletej škorice

Metóda :D :

Ak používate mixér: Všetký zložky dajte do mixéra alebo do kuchynského robota. Pulz na vysokú úroveň až do hladka.Velice komplikované :)


4. decembra 2012

Raw drink - na zníženie brušného tuku

SUPER RAW Drink na zníženie brušného tuku - detoxikuje telo a je plný antioxidantov!

Okrem toho, tento nápoj pôsobí tiež ako velký Detox pre prečistenie hrubého čreva v dôsledku prítomnosti prírodných čistiacich prostriedkov. Je vhodné pridať tento nápoj po tréningu alebo ako raňajky je to veľmi dobrý zdroj energie.

Zloženie:

500ml odsťaveného ananásu

1/2 uhorky

250 ml kapusty (čerstvá, surová, nemala som váhu, tak preto ml :D)

1 veľká mrkva

2 veľké stonky Zeleru s listami

štipka Cayenského korenia

hŕstka špenátu

A, ako nezdravý protipríklad, si prečítajte tento článok: Ešte stále si myslíte, že McDonald's je chutný a zdravý?

3. decembra 2012

Sacharidy vs hormóny vs obezita

Toto sa omieľa stále dokola, ale je to tak: Zredukujte množstvo prijatých sacharidov vo vašej výžive a všetko bude v poriadku...

O vplyve inzulínu na naše telo čítajte tu: Každý deň cukor?

Dnes som našla nový, zaujímavý článok: O vplyve leptínu: 
Hlavný dôvod, prečo schudnete ak obmedzíte konzumáciu sacharidov je ten, že sa stabilizuje správna funkcia dôležitých hormónov. Jeden z nich - leptin - je hormón, ktorý posiela do vášho tela signály na redukciu hladu a zvýšenie spaľovania energie zo zásoby tukov.
Ak vaše bunky s týmto hormónom komunikujú poriadne, túto správu dobre "počujú". Ak konzumujete príliš mnoho cereálií, sacharidov a cukrov, tie sa ukladajú v tukových bunkách, pretože telo vylučuje mnoho leptínu, na ktorý vaše bunky nereagujú - sú naň necitlivé. Ide o podobný princíp ako s hormónom inzulín.
Ak sa stanete rezistentný na leptin, vaše telo viac nepočuje "správy", ktoré hovoria o tom, že máte prestať jesť a naopak spaľovať viac tuku. Takže ste naopak viac hladný a ukladáte ešte viac tuku do zásob. A špeciálne do zásob na bruchu a medzi orgánmi, čo spôsobuje mnohé metabolické ochorenia.
/Vlado Zlatoš/

2. decembra 2012

Kúsky...

Takto by ste mali vyzerať po dobrom tréningu :P...momentálne mám poriadnu svalovicu po včerajšom "light" domácom tréningu, zadok, stehná KO, haha.  Všade sa dá kvalitne cvičiť... Kedykoľvek, keď mám 5 voľných minút, tak šup 25 drepov, 25 výpadov, 10 klikov...a idem ďalej... :)

Brucho sa rysuje predovšetkým v kuchyni...takže namiesto nedeľného koláča si radšej doprajem túto dobrôtku: pomelo, ananás, kivi. Kopa vitamínov, enzýmov, vitality.

Heh, po náročnom dni, alebo "len tak"...lebo si to zaslúžim :)))

Majte sa krásne, papa.