7. apríla 2012

Veľkonočná anketa :)

Ako som sa Vám včera zdôverila: Veľká noc ako taká nepatrí medzi moje obľúbené sviatky. No, či patrí alebo nepatrí, každopádne je opäť tu, o tom sa rozhodnúť nedá, ona tu bude či sa nám to páči alebo nepáči... :) A spolu s Veľkou nocou je tu aj tradičné jarné upratovanie, pečenie, varenie.
Ozaj, otázka pre mužov: Čo podľa vás by malo zahŕňať upratovanie na Veľkú noc? Ja Vám teda poviem:
Umytie okien, výmena záclon, umývanie svietidiel, čistenie nábytku, umývanie čačiek čo máme na poličkách, tepovanie kobercov, vytrepanie kobercov, vytrepanie madracov, prezlečenie paplónov a vankúšov, výmena dečiek a dekorácií na stoloch a plus bežné utretie prachu, povysávanie, poumývanie, umytie kúpeľne, vane, umývadla, záchodu a kachličiek. Zabudla som niečo? No jasne! Poukladať rozhádzané diamanty, rubíny, smaragdy, a iné drahokamy. :D Ach, jaj, my ženy máme toho fakt veľa, že?

Ako vnímate Vy Veľkú noc? Vnímate ju podobne ako Vianoce? Priznám sa, že ja ani nie...V detstve som si vlastnou "výberčivosťou" vybudovala blok k takmer každému z tradičných veľkonočných zvykov (teda, okrem jedla, haha). Taktiež som nikdy nepochopila, prečo by som za "oliatie" alebo "vyšibanie" mala rozdávať svoje úspory z pokladničky a už vôbec netuším, na čo by boli chlapom maľované vajíčka, ktoré som sa mimochodom nikdy nenaučila vyfukovať a namaľovať... Preto i tento rok - ako už tradične - budem počas Veľkej noci oslavovať príchod jari (haha, že sviatky jari - teraz sa nám ešte aj to počasie pokazilo, za chvíľku bude možno aj snežiť!), a budem si naplno užívať rôzne rodinné návštevy. Dobre no, môže byť aj nejaká decentná rodinná "akože" oblievačka a šibačka, aby som bola ešte krajšia a sviežejšia, lalala.
Týmto samozrejme nechcem nikoho ovplyvňovať ani pohoršovať. V ankete (hore v pravom rohu) hlasujte podľa vlastného svedomia a vedomia :)

Anketa je samozrejme anonymná a už vôbec nie reprezentačná :D


Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy








Pohyb je život

Kráľ cvikov - drep.
Na dnes som mala naplánovanú ľahkú "osmičku", vonku však poctivo mrholí...tak nevadí, aj zajtra je deň! :) To však vôbec neznamená, že dnešné cvičenie úplne vypustím! Kdeže! Namiesto mokrého behu si radšej fajne zacvičím na vrchnú časť tela: bicep, triceps, ramená, chrbát a samozrejme brucho a drepy.* 40 minút a hip-hop, hneď sa cítim lepšie.
Koniec výhovorkám! Všade sa dá cvičiť, aj doma: v obývačke pred televízorom, v spálni pri/na posteli, pred kompom pri pozeraní filmu...ja dokážem aj v kuchyni pri linke, lalala. Pokiaľ človek má skutočne úprimný záujem venovať sa športovým aktivitám, zaručene nájde spôsob, aby pohyb mohol vykonávať kdekoľvek.
Skutočnosť, že svoje telo zaktivizujete, totiž nie je nevyhnutne podmienená opustením domáceho prostredia. Vy nepotrebujete vôbec prekročiť prah svojho bytu, pretože efektívne cvičiť sa dá všade,  AJ DOMA! či už s váhou vlastného tela, alebo so závažím. napr. keď nemám po ruke jednoručky, používam 1,5l PET fľaše od minerálky (naplnené, samozrejme, haha) - a perfektná činka je 1-2 hotová! Skutočne, treba len chcieť. Chcela by som povzbudiť všetkých, ktorí začínajú cvičiť. Aj keď je to zo začiatku ťažké treba raz začať…chuť časom určite príde ;) Držím palce!
* jednotlivé cviky budú postupne vysvetlené na tomto blogu, už čoskoro!!!

Dnes je svetový deň zdravia....pamätajte si Vaše fit ciele!

"Zdravie je predpokladom všetkého"
(Miloš Kopecký)  

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

6. apríla 2012

Fit Veľká noc


Veľkú noc ako takú by som najradšej zrušila! :o)))
 Ako žena, vždy som ju považovala za nespravodlivý sviatok… zmlátia nás, zamokria aby sme vraj boli pekné, ach jaj…
Keďže Veľká noc evidentne nepatrí medzi moje obľúbené sviatky, snažím sa ju vnímať z tej pozitívnej stránky, a to ako príležitosť užiť si voľno a byť s rodinou. Sviatky jari sa tak pre mňa v posledných rokoch stali skôr rodinným sviatkom.


Zo slovenských veľkonočných tradícii dokážem akceptovať len jednu vec: JEDLO, lalala. Plnka, syry, šunka s chrenom na stole predsa musia byť. Kilá si však veľmi strážiť nemusím (momentálne práve naopak). Veď nie je nutné vypiť hektolitre coly (colu vôbec nie!!!) a pojesť kilá šunky, rezňov, sladkostí a kadečoho iného.... Nemusíte si však odoprieť žiadnu veľkonočnú dobrotu. Jedzte všetko, ale s mierou. Ja osobne sladkosti veľmi nemusím, a čo je náhodou navyše, to vybehám. 
Viete si to predstaviť – štyry dni plné všeliakých veľkonočných dobrôt a mňamiek bez poriadneho pohybu? Ja veru nie…pôjdem si určite zabehať aj cez sviatky. Neviem si predstaviť, že by som bola cez Veľkú noc úplne bez pohybu.  Nemusíte sa potiť v posilňovni, stačí rýchla chôdza či dlhšia prechádzka, najlepšie v prírode.
Určite vám nemusím vysvetliť aké škodlivé je váľať sa od nudy na gauči po práve skonzumovanom múčniku či mastnej kalorickej bombe. Ťažko stráviteľné jedlá v spojení s minimálnym pohybom dávajú jasné KO všetkým predsavzatiam o zmene životného štýlu. 

Ako to robím ja?
Jem všetko, ale radšej všetkého menej, dávam si záležať na malých a častejších dávkach. Namiesto bielej používame celozrnnú múku, najlepšie špaldovú, sladím skôr medom, alebo trstinovým cukrom - teraz som doma u našich, mamina - zatiaľ - nepozná agave :) Pamätajte si, že cukor je možno chutná, ale hladná kalória! Nezdravé jedlá som vylúčila už dávno, jem tony zeleniny a ovocia. 
Suma summarum: doprajte si všetko, ale s mierou, hovorím o úprave stravy a životného štýlu, slovíčko redukčná diéta a hladovka NEPOZNÁM! Nechcite však všetko naraz, náhla zmena vedie k zaručenému zlyhaniu - poznám to z vlastnej skúsenosti.

Dajte si malé ciele a predsavzatia - krok za krokom- , ktoré sú pomerne ľahko splniteľné, aby ste mali úspech a ďalšiu motiváciu. Napr. moja výzva pre Vás:

Pre začiatočníkov: Cez Veľkú noc žiadne sladené nápoje, hm?(Cola, Fanta, Sprite atď.) 
Pre pokročilých: Po 16:00 už žiadna sladkosť!
Pre všetkých: Denne 20 minút akéhokoľvek pohybu. :)

(Samozrejme, môžte si dať aj iné ciele, kľudne mi ich napíšte do komentov, potešia! Provokujte, pochválte sa!)

Môj dnešný tréning je už dááávno absolvovaný: ráno 20 min superrýchly stacionárny bicykel na naštartovanie metabolizmu po včerajšom narodeninovom menu :) + 3x15 ženské kľuky - supercvik na chrbát, ramená ale aj na brucho! + 3x25 sed-ľah na brucho. Rýchla sprcha, ľahké raňajky a lalala, trvalo mi to cca 30 min.!

 Držím Vám palce, po sviatkoch už začíname aj s tréningmi, sledujte príspevky na blogu. :)


Prajem pokojné, oddychové sviatky!
  
Pamätajte si Vaše fit ciele.
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

5. apríla 2012

Moja narodeninová FIT TORTA

...pravá od Maminy.


Som šťastne unavená, ráno som si dala krásnu ľahkú narodeninovú desinu (nie pivo, ale km)...lalala. Recept klasicky v sobotu na blogu, zajtra Vám prezradím ako nepribrať cez Veľkú noc...vlastne, ja potrebujem pár kíl pribrať, schudla som...taký je život vytrvalostných bežcov...

Papa!
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Moje narodeninové ciele :)



 



Včera sme si povedali, prečo sú dôležité životné ciele....

Keďže verejný prísľub je viac ako len taký “obyčajný narodeninový” čo dám sama sebe, tak sa s Vami podelím o moje ciele (hlavne športové) na rok 2012/2013.

 







  • Celý maratón 42 km.
  • Nový osobný rekord na polmaratóne
  • Certifikát zo Psychológie športu
  • Silnejšie ramená a medzilopatkové svaly
  • Perfektná technika kľukov (mužských) 
  • Absolvovaný tandemový zoskok
  • Úspešný blog, veľa motivovaných následníkov
  • Naďalej sťastná, spokojná, zdravá, vyrovnaná.
  • a nejaké tie menej náročné a zaujímavé veci, o ktorých Vás budem pravidelne informovať ;)

V apríli 2013 sa k tomuto článku vrátim a uvidíme koľko z týchto cieľov som dosiahla.
 

“Nenechaj život zmeniť tvoje ciele, pretože dosahovanie cieľov ti môže zmeniť život.“

“Don’t let life change your goals, because achieving your goals can change your life.“


Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


Be Fit - Be Yourself - Be Happy

4. apríla 2012

Moji milí bežci :)



Anybody can be a runner. We were meant to move. We were meant to run. It's the easiest SPORT. 
Bill Rodgers

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)
Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Fotky na Facebook stránke: Tímea in motion

Na Facebooku fotoalbum CSOB 2012!!!

Lajkuj => Tímea in motion  a uvidíš :)

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Ako si zostaviť jedálniček - časť 1.


Milujem sushi!
Možno Vás sklamem, ale treba si na začiatku uvedomiť, že "ideálny - všeobecný" jedálny lístok pre každého jednoducho neexistuje. Ideálna strava je totiž individuálna. Navyše, nič nie je nemenné, naše telo sa denne dynamicky mení a reaguje na podnety najrôznejšieho druhu (spánok, pohyb, predchádzajúca strava, denný režim, životné udalosti, stres atď.). Určite ste si všimli, že niekedy stačí v stravovaní urobiť minimálnu zmenu a cítime sa okamžite lepšie – ľahší, menej unavení, brucho spľasne, máme viac energie…

V tomto článku skúsim zhrnúť nevyhnutný teoretický základ, ktorý treba prispôsobiť vlastným individuálnym potrebám a poznatkom…

Ako začať pri tvorbe vlastného jedálneho lístka?

PRAVIDLO č.1 : Poznať a pochopiť vlastné individuálne zvláštnosti a podmienky.

V prvom rade je nutné urobiť si malý prieskum: začnite vnímať seba, svoje potreby, reakcie a signály vášho tela. Je nesmierne dôležité, aby ste zhromaždili O SEBE čo najviac informácií, pretože musíte pochopiť, že: Výber stravy musí byť celkom individuálny, pretože čo sa osvedčilo u jedného, nemusí mať na druhého žiadny vplyv a tretiemu môže uškodiť.

Čo by ste mali o sebe vedieť:
  • zdravotný stav a zdravotné obmedzenia
  • typ postavy (základné typy: jablko, hruška, rovný – atletický tvar tela, presýpacie hodiny atď) *
  • typ metabolizmu (bielkovinový, uhľohydrátový, zmiešaný)
  • niektorí autori uvadzajú aj krvnú skupinu
  • + cieľe ktoré chcete dosiahnuť (chudnutie, naberanie svalovej hmoty, energia pre fyzický výkon ako aj psychický výkon atď)
Zapíšte si, uvažujte čo a prečo idete zjesť. Aké vlastnosti resp. vplyv má to-ktoré jedlo na vaše telo a psychiku. Prečo sa vám ho oplatí zjesť, alebo prečo sa vám oplatí nezjesť niečo iné (možno chuťovo lepšie :)). Je to skutočne vec návyku.

PRAVIDLO č.2 : Vy sa nemáte čo prispôsobovať výživovým štýlom, diétam, alebo jedlám, oni sa musia prispôsobovat vášmu životnému štýlu, dennému režimu a individuálnym vlastnostiam.

Je isté, že čím viac skúseností budete mať, tým ľahšie si navrhnete svoj vlastný jedálniček. A v tej chvíli ste na dobrej ceste. Viete, čo jesť. Viete prečo. Viete kedy a koľko.

Uvedomte si, že táto fáza môže potrvať aj nejaké dlhšie obdobie, v mojom prípade to boli: roky!

Každý začiatok je ťažký, potrebné je nevzdať sa, neustúpiť hneď po počiatočnom chaose či zlyhaní. Pamätajte si : pokus-omyl, pokus-omyl, pokus-výhra!

Keď sa budete stravovať podľa individuálnych potrieb, na rozdiel od dodržovania nejakej náhodne vybranej univerzálnej diéty, je pravdepodobné, že docielite rovnako dobré zdravie a vynikajúcu kondíciu ako napr. ja, lalala :D

Môžete:
  • Predchádzať degeneratívnym ochoreniam
  • Posilniť svoj imunitný systém
  • Dosiahnuť a udržať si ideálnu hmotnosť
  • Zvýšiť telesnú a duševnú energiu
  • Prekonať výkyvy nálad a depresie
  • Zvýšiť športovú výkonnosť a výdrž

Hotový jedálniček teda zvyčajne nepomôže napr. môj. Ale skúste ho použiť ako odrazový mostík.
Naučte sa vytvoriť si svoj vlastný jedálniček. Držím palce :)




Časť 2: Typy postavy
Časť 3: Metabolizmus - základy
Časť 4: Typy metabolizmu 
Časť 5: Zdravá výživa v kocke 
 

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


Be Fit - Be Yourself - Be Happy

3. apríla 2012

Prečo je dôležité mať životné ciele?



Polmaratón bravúrne zvládnutý, a čo teraz? No, žiadne leňošenie, ideme predsa ďalej, veď cieľov mám viac ako dosť! 
Po práci som sa vybrala na body pump, fajne som si zacvičila (a pokecala, haha), hlavne na vrchnú časť tela (nohy si ešte šetrím): ramená, chrbát, triceps, biceps. Verte mi, nikde inde sa nedozvie človek toľko „noviniek“ => móda, recepty, zaručené tipy na chudnutie, zľavy, kultúrne udalosti atď., atď., atď, všetko na jednom mieste :) - ako v posilňovni, presnejšie,  v ženskej šatni, haha. Možno okrem krčmy, ale tam (už) nechodím. A to všetko miesto nezdravého chľastania si poviete pri športovaní!


Keď som prišla domov z cvičenia mala som úžasný pocit eufórie, taký nenahraditeľný...urobila som si fajný zeleninovo-syrový šalát…a cítim sa - šťastne a zdravo. Vôbec ma netrápia tí, ktorí si zo mňa uťahujú, že o chvíľu budem taká zelená ako ten šalát, ktorý stále jem :D. Na začiatku mi to liezlo na nervy, ale teraz to už beriem s lalala. VIEM, že som na dobrej ceste, idem si za svojím cielom a som kto som.

Viete, prečo je mať dôležité zadefinované ciele, ktoré chcete dosiahnuť? Pretože keď žiadne nemáte, to je ako keby ste nevedeli kam idete. A je jedno kam sa dostanete, keďže ste ani nevedeli kam chcete ísť. :)

Preto je veľmi dôležité mať zadefinované ciele, ktoré chcete dosiahnuť. Čo pravdaže nemusí byť také ľahké. Je jednoduché stanoviť si ciele pre jeden týždeň. Avšak o niečom inom je zadefinovať si ciele pre celý život. A tie sú pritom tie najdôležitejšie. Keď viete čo chcete od života a budete na tom pracovať, tak je veľmi veľká šanca, že to od života aj dostanete.

Okrem toho, keď budete mať zadefinované celoživotné ciele, tak bude pre Vás jednoduché zadefinovať si ciele napr. na ďalších päť rokov. Na základe päťročných cieľov, si ľahko zadefinujete tie ročné. Potom mesačné, týždenné a denné. Áno aj denné. Pretože nestačí mať zadefinovaný dlhodobý cieľ, ale treba na tom aj pracovať každý deň a nasledovať Váš plán.

Viem čo chcem. Mám zadefinované celoživotné cieľe (mám ich detailne zapísané, vyvesené, denne prečítané), na základe toho som si zadefinovala ciele dlhodobé aj krátkodobé. A snažím sa podľa nich aj riadiť... každý deň.

“Obraz si vysnívam a potom maľujem svoj sen.“

- Vincent Van Gogh

 Snívajte, malujte - statočne, poctivo a trpezlivo!

Súvisiaci článok:Moje narodeninové ciele 5.4.2012
                             Prečo nemôžete dosiahnuť svoje ciele? 

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy



Crossfit

Práve som sa prihlásila na crossfit training!!! 

CrossFit v Bratislave 13.-14.4.2012 na Tyršovom nábreží.



Neviem sa dočkať :) 

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Ja športujem, športujme spolu!

Stíhame to do leta, lalala!

Žijeme v dobe, ktorá nás zaplavuje obrazmi ľudského, najmä ženského tela. Súčasná žena - ak chce byť IN -  má byť krásna jedným spôsobom. Spôsobom, akým krásu definuje módny priemysel. Prirodzené ženské krivky, svaly a tuk do tejto definície jednoducho - nepatria. Najsmutnejšie na tom je, že to propagujú ľudia, ktorým by malo na kráse ako takej záležať – ľudia z módneho priemyslu.

Ženskosť sa vytráca z tvarov ženského tela. Takto vzniká chorý obraz vnímania krásy a následne skreslené vnímanie vlastného tela u miliónov žien. Mýtus krásy je problematický preto, lebo ako “prirodzenú” ženskú krásu propaguje niečo, čo väčšina žien nemôže dosiahnuť inak ako “neprirodzene”. Obrazy krásy v médiách majú ekonomické pozadie. Svet módy a krásy nám diktuje presne to, čo sám potrebuje  - bez rešpektovania prirodzenej ľudskosti a bez minimálneho rešpektu k zdraviu a psychickej rovnováhe. 

Práve preto som sa rozhodla pomôcť hlavne tým ženám (možno aj mužom), ktoré sa konečne chcú nešťastných tukových vankúšikov zbaviť a trochu si postavu - hlavne svaly -  zmeniť a vylepšiť. A to určite nie hladovaním, ale rozumne a zdravo…moje heslo znie:ak chceš spaľovať viac tukov, potrebuješ mať viac svalov!

Mojím hlavným cieľom je ukázať a presvedčiť Vás, že:
  • Šport ≠ len posilňovňa
  • Posilňovňa ≠  dvíhať ťažké váhy, mať veľké svaly
  • Prečo je dôležitá tzv. core časť tela?
  • Beh je úžasný šport
  • Diéta ≠ hladovanie 
  • Zdravá výživa ≠ drahé potraviny
  • Cvičenie ≠ nuda, cvičiť je fun
  • Cvičenie nie je časovo náročné
  • Fit =  šťastie, krása, sebavedomie, kondícia, zdravie
  • Nikdy nie je neskoro!

A teraz Vám ukážem jednu názornú fotku...čo znamená "mať atletické telo"?:
Športovkyne :)
Merateľné veličiny sú len čísla: podstatnejšie je mať zdravé a silné telo.

Budeme sa zdravo stravovať a športovať( viď klik). Spolu!


Ešte niečo dôležité...nemusíte sa ničoho báť, diéty nedržím, občas (klik) aj ja "zhreším" a dám si napr. niečo sladké :o)
Ako posilniť svojho ducha i telo? Odpovede nájdete v ďalších článkoch, už zajtra: Ako si zostaviť jedálniček? ;)

Ja som pripravená, čo Vy? Ideme na to!? :o)

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

2. apríla 2012

Kontakt:

Svoje otázky, postrehy, pochvaly, kritiky, pripomienky a podobne mi kľudne píšte na:

- timeainmotion(zavináč)gmail.com

- Na Facebooku: Tímea in motion - click  (tu sú moje fotoalbumy, týkajúce sa môjho blogu + možno aj niečo naviac) ;)

- + komenty, diskusie, otázky k článkom pod každým príspevkom.

Poradím, pomôžem.

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Facebook

Ahojte Všetci,




už som aj na FB ako "Tímea in motion" ... ak sa Vám môj blog páči, dajte Like, pls.


Ďakujem :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Final Countdown

Moje palivo...banana smile :)
   
MMM KE - 2.okt.2011, polmaratón – 1:49:54 (59/278*)
BA Polmaratón - 15.okt.2011 – 1:49:28 (9/62*)
ČSOB - 1. apríl 2012 – 1:43:52 (38/265*)
Budapest maratón október 2012 - ??? :)))
* - moja veková kategória
 
  Zjedla som : 8 banánov, 4 jablká, po behu cestoviny s mozzarellou a morčacim mäsom, olivovým olejom, paradajkami, srvátkový nápoj a zaslúžená Marlenka

Vypila som: 4 l čistej vody

Spala som: 9 h
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)
 
Be Fit - Be Yourself - Be Happy
 

1. apríla 2012

Crazy me! ČSOB marathon 2012

Ja som blaaaaazon: čistý čas: 1:43:56 (hrubý čas:1:45:52!!!) New Personal Best!!!

 Som  ŠŤASTNÁ!
Na jeseň maratón!

Môj prvý tohtoročný polmaratón!!! Všetko bolo ideálne, zvládla som to úplne v pohode so skvelým časom, preteky som si totálne vychutnala, žiadna kríza neprišla a o to mi predsa išlo! :o) 
Fúú, ako sa mi dobre behalo (až na Most Apollo => silný protivietor, hrozné! už to nikdy nechcem zažiť, fuj!), cítila som  sa pri silách, nohy ako raketa a mozog som stále zamestnávala snívaním, plánovaním a...lalala.Viem, že som dala zo seba maximum, výsledný čas nad očakávanie, som nesmierne šťastná a hrdá. Už teraz sa teším na ďalšie splnené predsavzatia. Plán je jasný, na jeseň maratón, wow! 
Stále sa mám kam posúvať, milujem tento úžasný šport! (a viete čo? aj Most Apollo, haha).

Geniálne fotky!!!

Súvisiaci článok: Večer pred 3. polmaratónom
                          Final Countdown   

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)



Be Fit - Be Yourself - Be Happy

3-2-1...Ideš!

Počasie ideálne - nohy natrénované - svaly natuningované - motivácia 100% - nálada WOOOOW!!!

Moja výzva: 01:47:00

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Shrek


Hádajte čo si dám pred polmaratónom na raňajky? No, predsa nemôže to byť nič iné ako môj milovaný a osvedčený Shrek. :)

Tento nápoj mám nesmierne rada. Väčšinou ho pijem ráno na lačno, alebo pred tréningom.
Príjemne osvieži, dodá mi veeeeľa energie, má skvelú chuť. :)




 Suroviny na základný recept:
- min. 3 zrelé, sladké banány!
- čerstvý listový špenát
- voda (môže byť aj mlieko, vtedy preferujem rastlinné napr. ovsené, ryžové atď.)



Postup, haha.
Všetko dáme do mixéra a vymixujeme do hladka. Nalejeme do pohára a lalala.


Môj "pred-polmaratónový" drink bol ešte natuningovaný  1 ČL medu a 1 PL kokosového oleja.

Nápoj víťazov :)

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)
Be Fit - Be Yourself - Be Happy