24. septembra 2012

Superjedlá 2.

Milujeeeeeem!!! Zrelé avokádo je rovnomerne mäkké, také však u nás takmer nekúpite. Preto vyberajte plody na pohľad zdravé a tvrdé, ktoré doma pri správnom uskladnení dozrie. Neskúšajte konzumovať avokádo hneď, ako ho prinesiete z obchodu. Riskujete, že si pokazíte chuť a už nikdy ho nebudete chcieť vyskúšať. Nezrelé avokádo je totiž veľmi horké. Zabaľte ho do novín alebo tmavého papierového vrecka a nechajte 2 až 3 dni pri izbovej teplote (môžete to "aplikovať" aj na nezrelé banány, k banánom však pribalte menšie červené jablko, za 2-3-4 dni krásne dozrejú :)

Moooje krááásne banány!!! :) Ak necháte jabĺčko vedľa banánov, urýchlite tým ich dozrievanie. Je to z dôvodu, že jablká vytvárajú etén - plyn, ktorý urýchľuje dozrievací proces.


Mandle sú bohaté na proteíny, horčík, draslík, fosfor a meď. Obsahujú aj vitamín B2, kyselinu nikotínovú a antioxidant vitamín E. Okrem toho sa v mandliach nachádza veľké množstvo vápnika, vhodného pre vývoj kostí. Vedci zistili, že 28 gramov mandlí denne znižuje hladinu cholesterolu v priemere až o 4 percentá.

Tmavo modrá až fialkastá čučoriedka je významným zástupcom lesných plodov. Doslova zázračné lesné ovocie patrí podľa mnohých nutričných odborníkov medzi šestnásť super potravín. A dôvod? Keby len jeden, dôvodov je hneď niekoľko. Okrem preukázateľného zlepšenia zraku dokážu drobné bobule spomaliť stratu pamäti. Keby to bolo technicky aj inak možné, čučoriedky by sme mali konzumovať doslova po košoch. Kvality čučoriedok totiž nemajú konca – sú zdrojom antioxidantov, posilňujú cievny systém, krvný obeh, prekrvujú končatiny a je len otázkou času, kedy sa definitívne preukáže ich účinnosť v boji s prostatou alebo kardiovaskulárnymi problémami. Kto raz čučoriedky ochutnal, tak potvrdí, že chutnajú akokoľvek a vždycky veľkolepo.

Denne min. 2 l ČISTEJ vody!
Superjedlá 1.

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

3 komentáre:

  1. Bože, keď vidím tie čučoriedky, tečú mi sliny.
    Prečo k banánu dávať jablko? Ja to poznám práve opačne a to dávať banán k ovociu/zelenine u ktorých chcem urýchliť zrenie. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Bezkyna, dik za otazku, odpoved som dala do prispevku aj s fotodokumentaciou :D ja to vazne tak robim :) Banan k zelenine? a funguje to? mas to odskusane? Ale musi to byt zrely banan, ze? Dik za tip ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Heya ѕuperb blog! Does гunnіng a blog lіkе this take а great
    deal οf woгk? I haνе ѵirtually no expeгtise іn coding
    but І was hoρing to start my own blog soon. Αnуhοw, shοuld you have any suggеѕtіοns οr techniques
    for new blog оωneгs pleаse sharе.
    Ι understand this іs οff toρic but ӏ just had to
    аsk. Thanκѕ a lot!

    Here is my ωeb pаge; How To Be Ultrasound Technician

    OdpovedaťOdstrániť