28. septembra 2012

Návrat ku zdraviu a vitalite

Ahojte, 
našla som zaujímavý článok:

Olejovo-proteínová kúra z ľanového oleja a tvarohu nemeckej biochemičky Dr. Budwig postavila na nohy nejedného onkologicky chorého pacienta. Táto úžasná kombinácia dodáva telu nesmiernu energiu a regeneruje ho. Prečo?
Jeden z najdôležitejších a ďalekosiahlych medicínskych objavov dvadsiateho storočia urobila už v roku 1951 nemecká biochemička Dr. Johanna Budwig, patriaca medzi popredné európske autority v oblasti tukov a výživy. Táto drobná vitálna žena bola sedemkrát nominovaná na Nobelovu cenu, ktorú ale v rámci "vyšších záujmov farmaceutickej loby“ nikdy nedostala. Využívala svoju metódu na úspešnú liečbu pacientov s medznými prípadmi rakoviny a ľudí postihnutých vážnymi srdcovými chorobami, artritídou a ďalšími ochoreniami, potom, keď ich konvenčná lekárska veda označila za beznádejné prípady.

Použité metódy sú pritom jednoduché, že ich môže s dobrými výsledkami použiť ktorákoľvek žena v domácnosti, bez akéhokoľvek odborného zaškolenia. V skutočnosti sa ľudia s vážnymi chorobami, k úžasu konvenčných lekárov, vyliečia sami. Avšak, navzdory zdanlivej jednoduchosti zmienených objavov, Dr. Budwig odhalila nielen hlboké súvislosti prispievajúce k harmonickej činnosti ľudského tela, ale aj úzky vzťah človeka k samotnému kozmu.

Dr. Budwig starostlivo študovala vzorky krvi svojich pacientov a hľadala nejakú súvislosť medzi jej kvalitou u chorých a zdravých ľudí. Po preštudovaní tisícov krvných vzoriek objavila rozdiel, spočívajúci v tom, že zdraví ľudia majú v krvi vyšší obsah tukov rady omega-3 než chorí. Omega-3 patrí medzi základné mastné kyseliny, EFA, nevyhnutné pre správnu činnosť organizmu. Začala hľadať najlepšiu cestu ako získať tuky omega-3, ktoré by sa vhodne rozpúšťali v ľudskom organizme, až nakoniec po mnohých experimentoch zistila, že najbohatším zdrojom tukov typu omega-3 sú drobnučké semienka ľanu. Avšak iba ľanový olej chránený pred teplom a oxidáciou, vyvolanou kyslíkom a svetlom, sa ukázal ako dostatočne neporušený, aby skutočne prospieval ľudskému zdraviu. Nesprávne získavané a skladované oleje rýchlo zožltnú, a potom ľudskému zdraviu naopak škodia.

Po ďalšom výskume Dr. Budwig dospela k otrasnému záveru, že príčinou obrovskej väčšiny súčasných chronických ochorení je nesprávny spôsob hromadného spracovávania potravín a olejov a ich mizerná výživná hodnota, rovnako ako celosvetové používanie nebezpečných pesticídov, ktoré kontaminujú potravu a eliminujú elektróny, ktoré sú v nej obsiahnuté. Na základe týchto pozorovaní začala Dr. Budwig liečiť svojich pacientov podávaním stravy, ktorú tvorí kombinácia vysoko kvalitného ľanového oleja, bohatého na tuky omega-3 a tvarohu nebo jogurtu, obsahujúceho veľmi kvalitnú bielkovinu.

Dôvod k miešaniu oleja s proteínmi spočíva v tom, že ich kombinácia s olejom umožňuje rozpúšťanie tuku vo vode, takže je telom rýchlejšie absorbovaný. Takto upravený môže prestúpiť aj do najmenších kapilár, rozpustiť akýkoľvek nevhodný tuk a prečistiť žily a tepny. To okrem iného posilňuje srdce, likviduje tumory a lieči artritídu.

Znie to možno dosť prehnane, ale je to naozaj funkčné. Dr. Budwig často pracovala s na smrť chorými pacientmi, z ktorých niektorým, podľa názoru konvenčných odborníkov, zostávali už len hodiny života. Podávala im zmes oleja a proteínu a organickej potraviny. Kúru sprevádzalo cvičenie, pobyt na čerstvom vzduchu. K vyliečeniu "beznádejných prípadov" využívala liečivej sily Slnka. Zlepšenie sa často dostavilo už behom niekoľkých dní. Recept je uvedený nižšie.

Citujem z jednej z jej kníh: "Nezriedka vezmem veľmi chorého rakovinového pacienta z nemocnice, kde hovoria, že mu zostáva už len niekoľko dní alebo možno len pár hodín života, a väčšinou mám veľmi dobré výsledky. Úplne prvé, čo mi títo pacienti a ich rodinní príslušníci hovoria je, že v nemocnici už nemohli močiť alebo produkovať stolicu. Trpeli kašľom, bez toho aby byli schopní vykašlať hlien. Jednoducho všetko bolo zablokované. Veľmi ich povzbudilo, keď všetky tieto symptómy náhle zmizli. Dosiahli sme toho pomocou povrchovo aktívnych tukov s nadbytkom elektrónov, ktoré uviedli do chodu reaktiváciu životne dôležitých funkcií, takže sa pacienti bezprostredne potom začali cítiť omnoho lepšie. Je zaujímavé položiť si otázku, ako je táto neočakávaná zmena vôbec možná. Má to čo robiť s reakčným modelom a charakteristickou činnosťou elektrónov, ku ktorým sa dostaneme neskôr. V posledných dvoch rokoch som sa tomu veľmi venovala. Jeden zástanca mojej práce žijúci v Paríži mi napísal, aké je úžasné, že som vypátrala, že pôvodným rodiskom elektrónov v semienkovom oleji je Slnko. V tom sú tie spojitosti!"

Liečby Dr. Budwig sú výborne zdokumentované a skvelo obstáli pri skúške opozičným konvenčným lekárskym establishmentom. Veľa vynikajúcich lekárov a odborníkov na výživu dnes kráča v jej šľapajach.

„Tiež ja som si veľmi obľúbil jej prístup, pretože nie je len brilantným vedcom a výskumníkom, ale tiež vysoko oduševneným idealistom, pristupujúcim k veci aj z filozofického a duchovného hľadiska.

Medzi významné aspekty diela Dr. Budwig patrí objav, či skôr znovuobjavenie, úzkeho vzťahu ľudského tela k Slnku. Pri správnej rovnováhe tukov a proteínov má telo magnetické pole, doslova priťahujúce fotóny obsiahnuté v slnečných lúčoch a umožňuje tak vstup liečivým silám Slnka. Vyskúšal som metódu Dr. Budwig pre všeobecné vylepšenie zdravia sám na sebe a bol som ohromený! Za menej než tri dni, presne ako to hovorí, som cítil neuveriteľné zlepšenie v tak mnohých oblastiach, že by ich popis na tomto mieste bol príliš dlhý. Potom som to odporučil niekoľkým známym a tí, ktorí to vzali vážne, mali podobné skúsenosti ako ja. Všetci sme získali pocit zvýšenej všeobecnej pohody, ľahkosti, prílivu energie a zlepšenia krvného obehu. Vonku som pociťoval liečivú silu Slnka, ktoré láskalo moju pokožku úplne inak než doposiaľ. Okrem toho som sa po každom ďalšom týždni či štrnástich dňoch cítil stále lepšie. Staré bolesti odchádzali, moja pleť sa zlepšila a bol som schopný robiť svoju prácu omnoho lepšie.
Jedna známa sa pritom cítila tak dobre, že to začala dávať svojim deťom a hovorila, že ihneď uvidela zmeny na ich pleti. Zatiaľ čo hovorila, pozoroval som, že aj jej vlastná pleť mala viac farby a bola akoby žiariaca. A to asi len dva dni po tom, kedy začala brať olejovo-proteínovú kombináciu.“

MUDr. Robert Willner, Ph.D. (autor knihy "The Cancer Solution").


RECEPTY:

Olej z ľanových semienok a tvaroh

Zmes predpisovaná Dr. J. Budwig ako diéta pri rakovine, artritíde, roztrúsenej skleróze, lupienke, ekzémoch, akné, ... Niekoľkokrát na Nobelovu cenu navrhnutá lekárka hovorí, že táto základná výživná kombinácia skutočne zaistí prevenciu a pomáha telu vyliečiť rakovinu!

Zmes Dr. Budwig
Do mixéru dajte:
1 hrnček nízkotučného tvarohu (obsahujúceho max. 2,5 % tuku !) alebo nízkotučného Cottage Cheese; 2 - 5 polievkových lyžíc / PL / oleja z ľanového semienka; 1 - 3 / PL / čerstvo rozomletých ľanových semienok (napr. v mlynčeku na kávu), dostatok vody, aby to bolo jemné a štipku kayenského korenia (chilli)


(POZNÁMKA REDAKCIE: Pôvodný preklad receptu údajne odporúčal viac ako 10%-tný podiel tuku, no podľa niektorých odborníkov je nízkotučný tvaroh vhodnejší a aj logickejší vzhľadom na to, že ľanovo-proteínová diéta absolútne vylučuje zo stravy práve živočíšne tuky.) Voliteľné:

trošku cesnaku
trošku červeného korenia
trošku šampanského vína

Všetko zmixujte na veľmi jemnú pastu. Jedzte to denne.
Ako prevencia

a ušetrenie času stačí 2-3x denne zmiešať 1 PL ľanového oleja s 1 PL tvarohu či Cottage Cheese, príp. ochutiť nakrájaným ovocím.

Poznámka:
Prax aj výskum ukazujú, že efektívnejší je základný pomer tvarohu a oleja 1:3 (nie 1:4).
Objem tuku v tvarohu má byť do 2,5 %.
Pri liečení je vhodné začať prvý týždeň alebo 10 dní s pomerom 1:1, a potom ďalší týždeň alebo 10 dní 1:2 a po rovnakej dobe dávku ustáliť na 1:3. Od začiatku užívania buďte čo najviac na slniečku, nie na priamom, ale skôr pod stromom. Z praxe totiž vyplýva, že vlnová dĺžka slnečného svetla prenikajúceho listami zafarbenými chlorofylom liečenie urýchľuje. („Koumáci“ už vymysleli "zelené" lampy, ktoré majú viac-menej rovnakú vlnovú dĺžku ako slnečné svetlo po priechode lístím, a toto svetlo samo o sebe ľuďom dosť pomáha, aj keď vyliečenie zatiaľ nezaistí.) Pomer 1:1, 1:2 a 1:3 sa odporúča preto, že za posledných 50 rokov sa veľmi zmenilo zloženie stravy – k horšiemu.

Dnes jeme veľa svinstva - na spôsob margarínu (hydrodenated a transfatty acids)- ktorý je skoro vo všetkom, vrátane zmrzliny, nápojov atď.

Takže je treba najskôr vytlačiť nečistoty nazbierané v tele a trochu vyrovnať rovnováhu, preto je treba použiť veľa omega-3. Vtip je totiž v tom, že omega-3 sú kľúčom k využitiu ďalších mastných kyselín v tele. Bez omega-3 sú ostatné mastné kyseliny k ničomu. Zo záverov posledných výskumov olejov a mastnôt zreteľne vyplýva, že k životu potrebný pomer mastných kyselín v nás je 1:1.
Flax oil ponúkaný za nekresťanské peniaze v želatínových tobolkách nie je k ničomu. Je ho málo a naviac - telo za neprítomnosti síry olej nerozloží na formu rozpustnú vo vode, takže skôr škodí než lieči.

UPOZORNENIE! Všetky zhora uvedené údaje slúžia len pre informáciu a poučenie. V žiadnom prípade nie sú mienené ako návod, nahradzujúci akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom. 
 
/Zdroj: Magazín Luna/

16 komentárov:

  1. Here are a few precautions to think about when getting a treadmill for managing.


    Visit my website ... Read This

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Almost certainly, you (and I) could stand to cut a number of
    the calories from our daily diet regime.

    Also visit my web site ... click the next website page

    OdpovedaťOdstrániť
  3. A further bonus of the Bowflex SelectTech 552 dumbbells not staying made out of medal is they
    will not rust from a sweat.

    My page; simply click the next website

    OdpovedaťOdstrániť
  4. You may utilize it to carry out exercises that guarantee that every one parts of the body get healthy.


    Feel free to surf to my page - click the next internet site

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Most have an strength saving feature that starts the display when
    the user begins to exercise.

    My web site: just click the following internet page

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Consequently, anti-aging merchandise are widespread inside the market.



    Feel free to visit my site - life smart Dumbbells

    OdpovedaťOdstrániť
  7. User's reviews count a great deal so, continue to keep people views as part of your mind while buying a device.

    Also visit my webpage; http://www.getfitnstrong.com/adjustable-dumbbells/4-perfect-dumbbell-sets-sale/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. When your objective is for strength training, naturally you're going to choose to make use of a workout course that can help you assemble your muscle tone and also your energy.

    Here is my web-site bowflex adjustable dumbbells

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Lift the bar and raise it more than your lessen chest.


    my page :: source

    OdpovedaťOdstrániť
  10. This can be plausible, even though, when utilized
    with right variety and caution, cost-free weights are certainly
    not risky.

    my web page :: please click the following internet page

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Hi there! Quick question that's completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My weblog looks weird when browsing from my iphone4. I'm trying to find
    a template or plugin that might be able to resolve this problem.
    If you have any recommendations, please share. Thank you!


    Also visit my blog post Get Muscle Fast

    OdpovedaťOdstrániť
  12. I don't even know the way I finished up right here, but I assumed this submit was good. I don't know who you
    are however certainly you are going to a well-known blogger in case you
    aren't already. Cheers!

    my site :: Revitalize Skin Care Product

    OdpovedaťOdstrániť
  13. This no only lessen the level of time you'll need to shell out doing exercises, it can also supply you with a cardiovascular gain.

    Also visit my website http://www.getfitnstrong.com/bowflex-dumbbells/bowflex-sale-price/

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Fruits and vegetables this sort of as whole grain breads and pastas,
    chicken, fish, peanuts or tofu are fantastic choices.



    My homepage bowflex selecttech dumbbells

    OdpovedaťOdstrániť
  15. You will discover numerous of those which can be out there around the
    current market, and although they are really somewhat pricey,
    they do tend to function incredibly perfectly when you utilize them.


    My site :: click through the up coming web site

    OdpovedaťOdstrániť
  16. The Bowflex PR3000 Household Health and fitness center would be the great
    property health club which will provide you with a somme system workout using
    the extra edge of having the ability to do cardiovascular work out also
    during the luxury, convenience and privacy of one's very own home.

    Also visit my homepage: www.getfitnstrong.com

    OdpovedaťOdstrániť