16. júna 2012

Kurací separát...viete čo jete?

Nájdete ho vo viacerých mäsových výrobkoch. Kurací separát, alebo hanlivo pomenovaný ružový sliz. Viete vôbec, čo to je?

Párky

Kto z nás by túto „pochúťku“ nepoznal…

Viete však, z čoho všetkého sú párky vyrobené?

Tkanivá obrúsených hydinových kostí (často i rozmleté kosti) a mnohé ďalšie „chutné“ náhrady – áno, presne to tvorí obľúbené raňajky či večeru mnohých Slovákov.

Čítajte + video: Kurací separát alebo "ružový sliz"...  - ach-ach, ešte že párky, salámy, pašteky nejem...vôbec, absolútne, nikdy, bodka. (domáce kvalitné mäsko, domáce zabíjačkové dobrôtky,  áno, aj keď, nie často...) 

Našťastie , nemáme možnosť návštítviť všetky závody na výrobu a spracovanie potravín, pestovateľov, chovateľov, výrobcov obalových materiálov, výrobcov prísad do jedľa, veľkosklady s potravinami ...atď. naozaj je toho dosť, ale aby toho nebolo málo, tak ešte aj v predajniach sa dodatočne upravujú suroviny...za účelom zvýšenia zisku ako napr. namočením tvrdých syrov do vody, priliatím vody, mlieka, kefíru do bryndze ...a pokračovať by sa dalo,..
... ale ak sa nad cenami párkov v našich obchodoch len tak trochu zamyslíme..." mäso len videli , aj to len... zďalaaaaaaaaaeka ".

Súvisiace články:
Nepočúvajte štát!
Nikto Vás nenúti kupovať všetko, čo je v regáloch obchodov...
Optimálna výživa 

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


 Be fit - Be Yourself - Be happy




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára