28. septembra 2012

Návrat ku zdraviu a vitalite

Ahojte, 
našla som zaujímavý článok:

Olejovo-proteínová kúra z ľanového oleja a tvarohu nemeckej biochemičky Dr. Budwig postavila na nohy nejedného onkologicky chorého pacienta. Táto úžasná kombinácia dodáva telu nesmiernu energiu a regeneruje ho. Prečo?
Jeden z najdôležitejších a ďalekosiahlych medicínskych objavov dvadsiateho storočia urobila už v roku 1951 nemecká biochemička Dr. Johanna Budwig, patriaca medzi popredné európske autority v oblasti tukov a výživy. Táto drobná vitálna žena bola sedemkrát nominovaná na Nobelovu cenu, ktorú ale v rámci "vyšších záujmov farmaceutickej loby“ nikdy nedostala. Využívala svoju metódu na úspešnú liečbu pacientov s medznými prípadmi rakoviny a ľudí postihnutých vážnymi srdcovými chorobami, artritídou a ďalšími ochoreniami, potom, keď ich konvenčná lekárska veda označila za beznádejné prípady.

Použité metódy sú pritom jednoduché, že ich môže s dobrými výsledkami použiť ktorákoľvek žena v domácnosti, bez akéhokoľvek odborného zaškolenia. V skutočnosti sa ľudia s vážnymi chorobami, k úžasu konvenčných lekárov, vyliečia sami. Avšak, navzdory zdanlivej jednoduchosti zmienených objavov, Dr. Budwig odhalila nielen hlboké súvislosti prispievajúce k harmonickej činnosti ľudského tela, ale aj úzky vzťah človeka k samotnému kozmu.

Dr. Budwig starostlivo študovala vzorky krvi svojich pacientov a hľadala nejakú súvislosť medzi jej kvalitou u chorých a zdravých ľudí. Po preštudovaní tisícov krvných vzoriek objavila rozdiel, spočívajúci v tom, že zdraví ľudia majú v krvi vyšší obsah tukov rady omega-3 než chorí. Omega-3 patrí medzi základné mastné kyseliny, EFA, nevyhnutné pre správnu činnosť organizmu. Začala hľadať najlepšiu cestu ako získať tuky omega-3, ktoré by sa vhodne rozpúšťali v ľudskom organizme, až nakoniec po mnohých experimentoch zistila, že najbohatším zdrojom tukov typu omega-3 sú drobnučké semienka ľanu. Avšak iba ľanový olej chránený pred teplom a oxidáciou, vyvolanou kyslíkom a svetlom, sa ukázal ako dostatočne neporušený, aby skutočne prospieval ľudskému zdraviu. Nesprávne získavané a skladované oleje rýchlo zožltnú, a potom ľudskému zdraviu naopak škodia.

Po ďalšom výskume Dr. Budwig dospela k otrasnému záveru, že príčinou obrovskej väčšiny súčasných chronických ochorení je nesprávny spôsob hromadného spracovávania potravín a olejov a ich mizerná výživná hodnota, rovnako ako celosvetové používanie nebezpečných pesticídov, ktoré kontaminujú potravu a eliminujú elektróny, ktoré sú v nej obsiahnuté. Na základe týchto pozorovaní začala Dr. Budwig liečiť svojich pacientov podávaním stravy, ktorú tvorí kombinácia vysoko kvalitného ľanového oleja, bohatého na tuky omega-3 a tvarohu nebo jogurtu, obsahujúceho veľmi kvalitnú bielkovinu.

Dôvod k miešaniu oleja s proteínmi spočíva v tom, že ich kombinácia s olejom umožňuje rozpúšťanie tuku vo vode, takže je telom rýchlejšie absorbovaný. Takto upravený môže prestúpiť aj do najmenších kapilár, rozpustiť akýkoľvek nevhodný tuk a prečistiť žily a tepny. To okrem iného posilňuje srdce, likviduje tumory a lieči artritídu.

Znie to možno dosť prehnane, ale je to naozaj funkčné. Dr. Budwig často pracovala s na smrť chorými pacientmi, z ktorých niektorým, podľa názoru konvenčných odborníkov, zostávali už len hodiny života. Podávala im zmes oleja a proteínu a organickej potraviny. Kúru sprevádzalo cvičenie, pobyt na čerstvom vzduchu. K vyliečeniu "beznádejných prípadov" využívala liečivej sily Slnka. Zlepšenie sa často dostavilo už behom niekoľkých dní. Recept je uvedený nižšie.

Citujem z jednej z jej kníh: "Nezriedka vezmem veľmi chorého rakovinového pacienta z nemocnice, kde hovoria, že mu zostáva už len niekoľko dní alebo možno len pár hodín života, a väčšinou mám veľmi dobré výsledky. Úplne prvé, čo mi títo pacienti a ich rodinní príslušníci hovoria je, že v nemocnici už nemohli močiť alebo produkovať stolicu. Trpeli kašľom, bez toho aby byli schopní vykašlať hlien. Jednoducho všetko bolo zablokované. Veľmi ich povzbudilo, keď všetky tieto symptómy náhle zmizli. Dosiahli sme toho pomocou povrchovo aktívnych tukov s nadbytkom elektrónov, ktoré uviedli do chodu reaktiváciu životne dôležitých funkcií, takže sa pacienti bezprostredne potom začali cítiť omnoho lepšie. Je zaujímavé položiť si otázku, ako je táto neočakávaná zmena vôbec možná. Má to čo robiť s reakčným modelom a charakteristickou činnosťou elektrónov, ku ktorým sa dostaneme neskôr. V posledných dvoch rokoch som sa tomu veľmi venovala. Jeden zástanca mojej práce žijúci v Paríži mi napísal, aké je úžasné, že som vypátrala, že pôvodným rodiskom elektrónov v semienkovom oleji je Slnko. V tom sú tie spojitosti!"

Liečby Dr. Budwig sú výborne zdokumentované a skvelo obstáli pri skúške opozičným konvenčným lekárskym establishmentom. Veľa vynikajúcich lekárov a odborníkov na výživu dnes kráča v jej šľapajach.

„Tiež ja som si veľmi obľúbil jej prístup, pretože nie je len brilantným vedcom a výskumníkom, ale tiež vysoko oduševneným idealistom, pristupujúcim k veci aj z filozofického a duchovného hľadiska.

Medzi významné aspekty diela Dr. Budwig patrí objav, či skôr znovuobjavenie, úzkeho vzťahu ľudského tela k Slnku. Pri správnej rovnováhe tukov a proteínov má telo magnetické pole, doslova priťahujúce fotóny obsiahnuté v slnečných lúčoch a umožňuje tak vstup liečivým silám Slnka. Vyskúšal som metódu Dr. Budwig pre všeobecné vylepšenie zdravia sám na sebe a bol som ohromený! Za menej než tri dni, presne ako to hovorí, som cítil neuveriteľné zlepšenie v tak mnohých oblastiach, že by ich popis na tomto mieste bol príliš dlhý. Potom som to odporučil niekoľkým známym a tí, ktorí to vzali vážne, mali podobné skúsenosti ako ja. Všetci sme získali pocit zvýšenej všeobecnej pohody, ľahkosti, prílivu energie a zlepšenia krvného obehu. Vonku som pociťoval liečivú silu Slnka, ktoré láskalo moju pokožku úplne inak než doposiaľ. Okrem toho som sa po každom ďalšom týždni či štrnástich dňoch cítil stále lepšie. Staré bolesti odchádzali, moja pleť sa zlepšila a bol som schopný robiť svoju prácu omnoho lepšie.
Jedna známa sa pritom cítila tak dobre, že to začala dávať svojim deťom a hovorila, že ihneď uvidela zmeny na ich pleti. Zatiaľ čo hovorila, pozoroval som, že aj jej vlastná pleť mala viac farby a bola akoby žiariaca. A to asi len dva dni po tom, kedy začala brať olejovo-proteínovú kombináciu.“

MUDr. Robert Willner, Ph.D. (autor knihy "The Cancer Solution").


RECEPTY:

Olej z ľanových semienok a tvaroh

Zmes predpisovaná Dr. J. Budwig ako diéta pri rakovine, artritíde, roztrúsenej skleróze, lupienke, ekzémoch, akné, ... Niekoľkokrát na Nobelovu cenu navrhnutá lekárka hovorí, že táto základná výživná kombinácia skutočne zaistí prevenciu a pomáha telu vyliečiť rakovinu!

Zmes Dr. Budwig
Do mixéru dajte:
1 hrnček nízkotučného tvarohu (obsahujúceho max. 2,5 % tuku !) alebo nízkotučného Cottage Cheese; 2 - 5 polievkových lyžíc / PL / oleja z ľanového semienka; 1 - 3 / PL / čerstvo rozomletých ľanových semienok (napr. v mlynčeku na kávu), dostatok vody, aby to bolo jemné a štipku kayenského korenia (chilli)


(POZNÁMKA REDAKCIE: Pôvodný preklad receptu údajne odporúčal viac ako 10%-tný podiel tuku, no podľa niektorých odborníkov je nízkotučný tvaroh vhodnejší a aj logickejší vzhľadom na to, že ľanovo-proteínová diéta absolútne vylučuje zo stravy práve živočíšne tuky.) Voliteľné:

trošku cesnaku
trošku červeného korenia
trošku šampanského vína

Všetko zmixujte na veľmi jemnú pastu. Jedzte to denne.
Ako prevencia

a ušetrenie času stačí 2-3x denne zmiešať 1 PL ľanového oleja s 1 PL tvarohu či Cottage Cheese, príp. ochutiť nakrájaným ovocím.

Poznámka:
Prax aj výskum ukazujú, že efektívnejší je základný pomer tvarohu a oleja 1:3 (nie 1:4).
Objem tuku v tvarohu má byť do 2,5 %.
Pri liečení je vhodné začať prvý týždeň alebo 10 dní s pomerom 1:1, a potom ďalší týždeň alebo 10 dní 1:2 a po rovnakej dobe dávku ustáliť na 1:3. Od začiatku užívania buďte čo najviac na slniečku, nie na priamom, ale skôr pod stromom. Z praxe totiž vyplýva, že vlnová dĺžka slnečného svetla prenikajúceho listami zafarbenými chlorofylom liečenie urýchľuje. („Koumáci“ už vymysleli "zelené" lampy, ktoré majú viac-menej rovnakú vlnovú dĺžku ako slnečné svetlo po priechode lístím, a toto svetlo samo o sebe ľuďom dosť pomáha, aj keď vyliečenie zatiaľ nezaistí.) Pomer 1:1, 1:2 a 1:3 sa odporúča preto, že za posledných 50 rokov sa veľmi zmenilo zloženie stravy – k horšiemu.

Dnes jeme veľa svinstva - na spôsob margarínu (hydrodenated a transfatty acids)- ktorý je skoro vo všetkom, vrátane zmrzliny, nápojov atď.

Takže je treba najskôr vytlačiť nečistoty nazbierané v tele a trochu vyrovnať rovnováhu, preto je treba použiť veľa omega-3. Vtip je totiž v tom, že omega-3 sú kľúčom k využitiu ďalších mastných kyselín v tele. Bez omega-3 sú ostatné mastné kyseliny k ničomu. Zo záverov posledných výskumov olejov a mastnôt zreteľne vyplýva, že k životu potrebný pomer mastných kyselín v nás je 1:1.
Flax oil ponúkaný za nekresťanské peniaze v želatínových tobolkách nie je k ničomu. Je ho málo a naviac - telo za neprítomnosti síry olej nerozloží na formu rozpustnú vo vode, takže skôr škodí než lieči.

UPOZORNENIE! Všetky zhora uvedené údaje slúžia len pre informáciu a poučenie. V žiadnom prípade nie sú mienené ako návod, nahradzujúci akúkoľvek liečbu predpísanú lekárom. 
 
/Zdroj: Magazín Luna/

27. septembra 2012

Ovocné šťavy

Čerstvo vytlačená šťava z ovocia je ozajstným darcom energie. Posilňuje obranyschopnosť nášho tela a má povzbudzujúci a prečisťujúci účinok.

Všetci nemáme čas a peniaze na každodennú prípravu čerstvo vytlačenej šťavy z ovocia. To vie aj priemysel, a preto ponúka veľa možností a variácií džúsov a štiav.
Obsah je rozhodujúci
Nie každý výrobok, ktorý vidíte v potravinách, je plný ovocia. Preto je dobré aj pre vaše zdravie, keď začnete ovocný podiel v nápojoch sledovať. Aby ste sa vyznali v džungli nákupných regálov, spravili sme pre vás prehľad o džúsoch, šťavách a nektároch.
Ovocný nápoj
Pozostáva nanajvýš z 30 percent ovocnej šťavy. Zvyšok tvoria napríklad mlieko, srvátka alebo jogurt. Ak sa v nápoji tieto zložky nachádzajú, musí byť skladovaný v chladiacom regáli. Ovocné nápoje, nachádzajúce sa v nechladenom regáli, obsahujú ešte menej pravej šťavy, zvyšok je pitná voda. Okrem toho, do týchto ovocných nápojov môžu byť pridávané aromatické látky, cukor a kysliace prostriedky. V každom prípade to musí byť napísané na obale.
Ovocný nektár
Nektár je zriedená šťava. Skladá sa minimálne z 30 až 55 percent šťavy, ostatok je voda. Nektár však nesmie byť obohacovaný aromatickými a kysliacimi látkami. Riedené bývajú predovšetkým ovocné šťavy, ktoré sú od prírody kyslejšie, napríklad ríbezľová šťava.
Ovocný džús
Tak sa smie nazývať iba ten výrobok, do ktorého nie sú pridané umelé látky a nie je zriedený. Takže musí byť v ňom 100 percent šťavy z ovocia, ktoré je na obale napísané. Diétny tip: ovocné džúsy majú vysoký obsah ovocného cukru, takže ich vždy rieďte vodou!
Šťava z ovocného koncentrátu
Pri tomto procese sa z vytlačenej šťavy odoberie veľká časť vody a pred naplnením do fliaš sa k tomuto koncentrátu opäť pridá voda. Na trhu sa predstavuje ako šťava z ovocného koncentrátu, spätne zriedená šťava alebo ovocný koncentrát. Nevýhoda: vzhľadom na tento postup šťava stratí vitamíny.
Čistá šťava
Je najhodnotnejšia, a tak aj najdrahšia. Vytlačená čistá šťava sa hneď po vylisovaní nikde neskladuje, ale dáva sa po pasterizácii priamo do fliaš a predáva sa. Aj čistá šťava je bez akýchkoľvek prídavných látok. Rada: rovnako ako pri ovocnom džúse platí, že by ste ho mali piť len zriedený s vodou, pretože vysoký podiel hoci aj ovocného cukru sa rýchlo odrazí na vašej figúre.

26. septembra 2012

Domáci workout VI.

Ahojte,

dajte si 5-6-7 km beh (začiatočníci môžu aj menej, alebo striedavo: 2 min výklus, 1 min chôdza), alebo intenzívna cyklistika je tiež dobrá, minimálne však 30-40 minút, a potom:

1. Standing leg extension - side: 30x/noha






2. Standing leg extension - backwards: 30x/noha




3. Squats - 30x (môžte sa držať zábradlia, stoličky a tak si pomáhať, len pozor na kolená, musia byť nad osou chodidiel a nesmú vybočovať do strán)


4. Calf rises: 30x (aj bez závažia je to OK)



 

Sériu 4 cvikov zopakujeme 3-4x, a workout je DONE!!!
GRATULUJEM ;o)


 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

24. septembra 2012

Superjedlá 2.

Milujeeeeeem!!! Zrelé avokádo je rovnomerne mäkké, také však u nás takmer nekúpite. Preto vyberajte plody na pohľad zdravé a tvrdé, ktoré doma pri správnom uskladnení dozrie. Neskúšajte konzumovať avokádo hneď, ako ho prinesiete z obchodu. Riskujete, že si pokazíte chuť a už nikdy ho nebudete chcieť vyskúšať. Nezrelé avokádo je totiž veľmi horké. Zabaľte ho do novín alebo tmavého papierového vrecka a nechajte 2 až 3 dni pri izbovej teplote (môžete to "aplikovať" aj na nezrelé banány, k banánom však pribalte menšie červené jablko, za 2-3-4 dni krásne dozrejú :)

Moooje krááásne banány!!! :) Ak necháte jabĺčko vedľa banánov, urýchlite tým ich dozrievanie. Je to z dôvodu, že jablká vytvárajú etén - plyn, ktorý urýchľuje dozrievací proces.


Mandle sú bohaté na proteíny, horčík, draslík, fosfor a meď. Obsahujú aj vitamín B2, kyselinu nikotínovú a antioxidant vitamín E. Okrem toho sa v mandliach nachádza veľké množstvo vápnika, vhodného pre vývoj kostí. Vedci zistili, že 28 gramov mandlí denne znižuje hladinu cholesterolu v priemere až o 4 percentá.

Tmavo modrá až fialkastá čučoriedka je významným zástupcom lesných plodov. Doslova zázračné lesné ovocie patrí podľa mnohých nutričných odborníkov medzi šestnásť super potravín. A dôvod? Keby len jeden, dôvodov je hneď niekoľko. Okrem preukázateľného zlepšenia zraku dokážu drobné bobule spomaliť stratu pamäti. Keby to bolo technicky aj inak možné, čučoriedky by sme mali konzumovať doslova po košoch. Kvality čučoriedok totiž nemajú konca – sú zdrojom antioxidantov, posilňujú cievny systém, krvný obeh, prekrvujú končatiny a je len otázkou času, kedy sa definitívne preukáže ich účinnosť v boji s prostatou alebo kardiovaskulárnymi problémami. Kto raz čučoriedky ochutnal, tak potvrdí, že chutnajú akokoľvek a vždycky veľkolepo.

Denne min. 2 l ČISTEJ vody!
Superjedlá 1.

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

23. septembra 2012

Moji Milí Čitatelia,

ako sa máte? Dúfam, že Všetci ste zdraví, silní, pozitívne naladení a fit!

Ja som ešte stále PN, to najhoršie už mám ale za sebou (dúfam!), bola som 2 dni hospitalizovaná, "krmili" ma cez ihlu, bleeeeee, infúzie, také som mala totiž bolesti, teploty a napuchnuté hrdlo, že som nemohla vôbec jesť a piť...schudla som takmer 4 kilá, bola som totálne dehydrovaná, čistá troska!!! :(((

Hip-hop, a už som konečne doma, áno, ešte ma to stále bolí, ale už sa mám neporovnateľne lepšie a lepšie...papám ovocné a zeleninové kaše, smoothies, kozie mlieko, vývar (všetko musí mať tekutú alebo kašovitú formu ešte stále). Pijem zázvorový alebo chrenový čaj s citrónom a medom. Beriem antibiotiká, probiotiká, vitamíny, tabletky proti bolesti už našťastie nepotrebujem...hurá! 

Pohyb? Haha, neuveriteľné, ale taká som ešte stále oslabená, unavená,  že pohyb mi jednoducho...NECHÝBA, skôr naopak, celé telo ma bolí. (Už týždeň bez športu!) Všetko sa deje z nejakého dôvodu, mám pocit že moje telo potrebovalo oddych, odpočinok...možno boli už nejaké varovné signály aj skôr, ktoré som si ja - vďaka mojej tvrdohlavosti, vytrvalosti a bojovnosti - nevšimla...a všetko sa mi nakoniec vrátilo aj s úrokmi, viď...

Ďakujem za vaše maily, komenty, potešili...odpišem Vám, určite, už tu budem častejšie, prajem krásny zvyšok víkendu, dávajte si na seba pozor, vážte si to čo máte, hlavne to Vaše ZDRAVIE, to je najdôležitejšie, zdravý životný štýl: fit telo, čistá, plnohodnotná strava, pozitívne myslenie a regenerácia !!! Pá. :)