20. októbra 2012

Pri pohľade do kalendára a z okna je zásadný rozdiel vo vnímaní ročného obdobia! Ďakujem, že môžem pokojne behať :)
 Dnes ľahký výklus 13 km, zajtra turistika...milujem slnečné dni :) 
 
 

18. októbra 2012

Priatelia, Facebook mení pravidlá zobrazovania príspevkov. Pokiaľ chcete, aby sa Vám nové príspevky zobrazovali, kliknite vedľa "Like" na ikonku kvetinky/koliečka a pridajte si stránku Tímea in motion do zoznamu záujmov.. Ďakujem a prajem krásne babie leto :)
Nie vždy platí: "čistota pol života" .... článok o najrizikovejších známych zložkách v kozmetike....:
Chémia v kozmetike...
+
Zásadne používam len bio kozmetiku (po novom aj čistiace prostriedky). Dávam si pozor na to, čo si dávam na svoju pokožku. Chémia u mňa určite nezvíťazí: produkty obsahujúce syntetické farbivá, parfumované alebo konzervačné látky či umelo vytvorené éterické oleje u mňa neprichádzajú do úvahy. Vyhýbam sa aj kozmetiky z geneticky modifikovaných látok alebo minerálov.
Šampon:
 Sprchovací gél:
Telové "mlieko":
Zubná pasta:
Deo - neobsahuje hliník"


 
Kto si pred jedlom dopraje polovičku grepu, urobí toho veľa pre svoju postavu! Dôvod: Horké látky poženú spaľovanie tukov a stabilizujú látkovú premenu cukrov.

17. októbra 2012

Môj svet:

Musím Vám niečo prezradiť, milujem značku Nike...podľa mňa je štýlová, športovo - ženská, kvalitná, pohodlná, má krásne farby, veľkosť S mi totálne sedí...môj najnovší úlovok do zbierky:

Zimné čižmy Nike (práve som si ich objednala):

 

 
Teším sa tešíííííííííííííím :)))

16. októbra 2012

8 rád pre každého

Osem rád pre každého, kto má aspoň minimálnu snahu vykonať čosi pre svoju telesnú zdatnosť, zdravie a životnú pohodu.
Osem zastavení pre seba:
1.Koľko
2. Cieľ
3. Aktivita
4. Strava
5. Regenerácia
6. Telo
7. Prostredie
8. Informovanosť
Viac o jednotlivých bodoch:

Koľko: Vyskúšajte si, koľko cvičenia zvládnete, množstvo záťaže si však nasaďte vy. Podstatné je, aby cvičenie vždy pôsobilo pozitívne, ku kontrole váhy, zníženiu stresu, zdokonaľovaniu postavy, zvýšeniu energie, zlepšeniu športového výkonu, napomáhaniu srdcovo-cievnej zdatnosti a k dlhšiemu životu. Ja cvičím 5x/týždeň hodinku (striedam kardio a silový tréning), 2 dni odpočinok a cítim sa skvele, som úplne zdravá a funkčná.

Cieľ: Stanovte si svoj cieľ: chcete zhodiť váhu? Zbaviť sa depresií? Dosiahnuť štíhle, atletické alebo svalnaté telo? Nájsť si svoj vzor pre inšpiráciu? Nekopírujte dávky profesionálov, máte predsa svoje vlastné telo. Za 5 mesiacov nikdy nechcite získať to, čo iní za 10 rokov. Môj cieľ bol/je: pribrať svalovú hmotu, mať pekné definované svaly (pribrať 4 kg čistú svalovú hmotu mi potrvalo takmer rok a pol...)

Aktivita: Pohybujte sa denne podľa možností čo najviac, nepodľahnite pohodlnosti, buďte aktívni fyzicky i mentálne, striedajte druh aktivít a neberte cvičenia ako stres, ale ako zábavu. Cvičiť sa mi chce vždy, úlne ma to napĺňa, aj po náročnom dni...najlepší liek (namiesto sladkostí).

Strava: Začnite rátať svoj denný príjem a výdaj kalórií, výdaj závisí od toho, či máte sedavú prácu alebo ste v zamestnaní fyzicky aktívny. Jedzte čo najviac čerstvých jedál, pričom zelenina a ovocie by mali tvoriť dve tretiny vášho denného príjmu. Nejedzte každý deň tie isté jedlá.Varím si, zeleninu a ovocie jem na tony, kalórie (už) nerátam, postupne som sa naučila koľko a hlavne ČO môžem a mám jesť.

Regenerácia: Nechajte si čas na zotavenie. Sval rastie cvičením, ale aj oddychom. Začiatočníci trénujú často v nadmernom nasadení v domnienke rýchlejšieho výsledku. Mimoriadnu úlohu pri regenerácii tvoria výživa, odpočinok a relaxácia. Nepreťažujte sa: viac neznamená aj lepšie! Môj večný problém, mám sklony prehánať s cvičením, ale snažím sa mať aspoň 2 dni odpočinok...

Telo: Vnímajte signály svojho tela. Netrénujte, ak ste nachladnutí alebo máte horúčky, preťažený alebo natiahnutý sval. V takom prípade potrebuje odpočinok, a nie zaťažovanie. Pri príznakoch únavy znížte záťaž. Svätá pravda, ľudsé telo je nádherný tvor, vnímajte signály, vážte si, milujte svoje telo!

Prostredie: Pre cvičenie si nájdite čo najvhodnejšie a najpríjemnejšie prostredie, vaše úsilie bude o to úspešnejšie. Ideálne je mať chápavého sparing partnera, navštevovať dobre vybavenú posilňovňu s ochotnými inštruktormi. Ak naozaj nestíham, cvičím doma aspoň 20 minút!

Informovanosť: Oboznámte sa s prínosmi cvičenia. Študovaním náučnej literatúry sa dozviete viac o výhodách pravidelnej telesnej aktivity, zdravotnom prínose a jeho vplyve na celkové zvýšenie kvality života. Alebo čítajte Tímea in motion... :)))

Prajem Vám veselý daždivý deň, 6:30 utekám na Body work...dnes ma čaká dlhý, náročný deň v práci, teším sa na výzvy. Papa, majte sa! 

14. októbra 2012

Ľahký ranný jog :)

Dnes "len" 7 km nádherný, osviežujúci, slnečný jogging...večer Body Pump.

Ranná rozcvička

...po behu raňajky, môj milovaný Shrek (recept hľadajte pod hlavičkou "Strava"):

2 ZRELÉ banány, špenát, kozie mlieko,  1 PL ľanový olej

Prečítajte si článok od môjho kamaráta, Pán tréner Ivan Gabovič radí:


Ďakujem za Vaše maily a jedálničky, odpíšem Vám v priebehu dnešného dňa - sľubujem :)
Prajem super deň, vonku je nádherné slnečné počasie (teda v BA), šup-šup do prírody, ahojte, papa!