11. júla 2012

Na zdravé ranné povzbudenie I.

Dobré ránko,

práve sme sa zobudili (no ja už od 5:30 som hore, už mám fitko za sebou, ruky, chrbát ramená necítim, neva! s bolesťou si - už -  tykám, haha)...

Teda, 5:40: prichádzam do kuchyne a nalievam si aspoň 3 dl čistej vlažnej vody, prípadne čaju. Žiadne limonády, žiaden džús, žiadna ovocná šťava - a už vôbec nie sladená!!! Iba voda (prípadne s citrónom), alebo čaj. Ak čaj, doprajte si ho teplý s troškou citrónu alebo aj bez a vyberte si zelený čaj (lúhovaný max. do 3 minút!), mätový čaj, zázvorový, bylinkový, ALEBO v poslednom čase som si veeeľmi obľúbila  super zdravý čaj TULSI

Indický čaj Tulsi, ktorého zdravotné účinky boli preverené cez viac ako 5000 rokov, je sladký, korenistý a plný antioxidantov. Zvláštne je, že mnoho vedcov sa zaoberá týmto čajom a zisťujú sa účinky ako: antistresový, relaxačný, imunitne posilňuje bunky, zlepšuje pamäťové bunky, spomaľuje starnutie, normalizuje hladinu cukru v krvi, podporuje normálnu hladinu cholesterolu, zlepšuje funkcie kĺbov, podporuje zrak a srdečnú činnosť. Dosť dôvodov na to, aby sme to aspoň vyskúšali.

Dôležitejšia je ale myšlienka - začnite svoj deň poriadnou dávkou tekutín. Aj bez čaju Tulsi zlepšíte svoju dávku dennej energie aj pocit zdravia.

Moja nevyhnutná a neodolateľná ranná káva prichádza až neskôr...ale o tom potom :)))

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


 Be fit - Be Yourself - Be happy


10. júla 2012

Manažment vlastného zdravia:

 

 

Ten kto sebe rozumie, dokáže pre seba zabezpečiť všetko, čo potrebuje. 

Musíte si veriť!!!

 

 

 

 

9. júla 2012

Opaľovanie

Samoopaľovacie prípravky, solárium alebo slnečné lúče?

S vyšportovaným telom sa často spája aj krásne bronzové opálenie, ktoré ešte viac podčiarkne estetickosť vypracovanej muskulatúry a atraktívne mužné či ženské krivky. Aká je však cena za príťažlivú farbu pokožky?

8. júla 2012

Bežec...



Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


 Be fit - Be Yourself - Be happy