5. mája 2012

Si lepší!





Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

4. mája 2012

Diéty => NIE

Štíhla v plavkách! Chudnite rýchlo a efektívne! Zaručene 3 kilá dolu (za týždeň). Také sú helsá sezóny... Že Vás to ešte stále baví. Od marca do konca júna s vidinou blížiaceho sa leta a dovolenky pri vode sa ženy od 9 do 99 rokov snažia vylepšiť svoju postavu.
Vedeli ste napr. že štatisticky v tomto období vychádza najviac kníh o chudnutí a časopisy chrlia čísla so "zaručenými, najnovšími, vedecky overenými a určite bezpečnými" návodmi, ako stvoriť z okrúhlych tvarov hip-hop bohyňu. 
Nedajte sa oklamať, uvedomte si, že je to len business...zázračné diéty totiž neexistujú. Ak chcete vyzerať dobre a zdravo - a to raz a navždy - existuje len jedno riešenie: dôsledná a vedomá zdravá životospráva, zmena doterajšieho životného štýlu.
Uvedomte si, že diéty, ktoré nájdete v rôznych magazínoch, vám autori predstavujú vždy len z tej lepšej stránky. Niektoré už hneď na prvý pohľad vyzerajú - jemne povedané - podozrivo : "Za dva týždne zhodíte päť kíl bez toho, aby ste sa obmedzovali", alebo "Môžete jesť zmrzlinu aj čokoládu alebo mäso, koľko chcete, a schudnete!" :D 

Pripomeniem vám štyri typy diét, ktorým sa určite vyhnite.

1. VYLUČOVACIA
Úplne vylučuje určitú kategóriu potravín: "bez tuku", "bez cukru", "bez bielkovín" - je to nebezpečné. Nevyvážená strava vedie k zdravotným problémom. Môžete jesť všetky kategórie potravín, ale v správnom pomere a množstve. Podľa môjho názoru zeleninu a ovocie môžete jesť neobmedzene, po nich nasledujú výrobky z celozrnnej múky a cereálie, ďaľej ryby, chudé mäso, vajcia, mliečne výrobky. Aj tuky sú potrebné, preferujem rastlinné tuky a oleje  (najradšej mám kokosový a olivový olej) alebo domáce maslo. Dobrá diéta na minimum zredukuje len živočíšne tuky a jedlá, ktoré obsahujú tuky aj cukry naraz, napr. rôzne keksíky, zákusky.

 2. RÝCHLA
Schudnete dve kilá a viac za týždeň. Toto sú podľa mňa veľmi reštiktívne diéty, ktoré sa stopercentne končia jo-jo efektom. Iste, dá sa s nimi vydržať týždeň. dva, možno aj viac, ale spôsobujú frustráciu, ktorú skôr či neskôr budete musieť uspokojiť. Zapamätajte si : čím rýchlejšie chudnete, tým rýchlejšie podľahnete túžbe po zakázanom. 

3. DRASTICKÁ
Nesmiete prijať viac ako 1200 kalórií denne (denne prijímam okolo 2000, hahahaha). Také malé množstvo kalórií jednoducho nepokryje vašu dennú energetickú potrebu, a telo nebude môcť správne fungovať. 

4. TUKOŽRÚTSKA
Ženy moje, kedy už konečne pochopíte, že univerzálny spaľovač tukov neexistuje. Pardon, predsa existuje: SVALY. Nijaká potravina (a už vôbec nie megadrahá tabletka) nie je sama osebe schopná vyvolať v organizme spaľovanie tukov. To dokáže jedine len - telocvik... 
Diéty nedržím

Moja rada: nehovorme o redukčnej diéte, ale o správnych stravovacích návykoch. Prečo? Pretože zabezpečia vášmu telu vyváženú stravu v množstve, ktoré neprekročí jeho skutočné potreby. Mali by ste podľa nich jedávať CELÝ ŽIVOT. Ajkeď máte nadváhu, vytvorením zdravých návykov sa jej zbavíte. Možno pomalšie, ale natrvalo! Potom si budete môcť z času na čas dovoliť malé vybočenie v podobe hmmm domácej štrúdľe či aj vyprážaného rezňa - mňam :D!
Akýkoľvek sezónny redukčný program umožňuje zbaviť sa niekoľkých kilogramov v pomerne krátkom čase, no nikdy nemôže dobre a dlhodobo fungovať, pretože po jeho skončení sa vrátite k svojim pôvodným zvykom a nadváha sa vráti.


K peknej postave vedie iba jediná spoľahlivá cesta : osvojiť si princípy racionálneho stravovania a venovať sa športu. 


Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

3. mája 2012

Dnes má meninyyyy...

No predsa Tímea - Hviezda...ašpirujúca maratónkyňa...lalala, :D!!!


Môj dnešný deň:

  • 5:30 - budíííííček, 100 % pomarančový džús, 1/2 banánik :)
  • 6:00 - ranný beh pre radosť 6.5 km + 30. posch. schody pre kondičku
  • 7:00 - osviežujúca sprcha, raňajky: 1/2 banán, vločky, biely jogurt, arašídové maslo, ľanové semienka
  • 9:00 - 17:00 - práca...bodka.
  • 17:00 - x - meninonvý drink (niečo nealko, haha)
  • 21:00 - posteľ, kniha, pohoda, spánok, úsmev :)
Vám prajem rovnako skvelý, usmievavý, slnečný, hlavne robte čo Vás baví a napĺňa. Pamätajte si svoje CIELE:
Dýchaš, vidíš, počuješ, cítiš. Nevieš si to vážiť ? Tak radšej rýchlo uteč.Vážiš si maličkosti s veľkým významom? Ak áno: TAK BOJUJ! Lebo už teraz si víťaz. Premeň maličkosť na víťazstvo, a každou prehrou sa odrážaj dopredu. Buduj rešpekt, silu, vôľu, slávu. Nikdy však nestrať svoju pravú tvár toho kto naozaj si !!! J.Hakel :)

Neexistuje zlyhanie okrem nedostatočnej snahy!


Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy



2. mája 2012

Môj druhý domov: Victory Fitness

Hľadáte novovybudované fitness centrum v pohodlných priestoroch so špičkovým vybavením a profesionálnym personálom?

Dovoľte mi, aby som Vám predstavila môj druhý domov,  jedno z najmodernejších a najlepšie vybavených fitness centier v Bratislave: Victory Fitness..

Victory Fitness sa nachádza na Košickej ulici 49, so skúsenými ľuďmi a s najmodernejším tréningovým vybavením. Dovolím si tvrdiť – a to bez najmenšej známky akejkoľvek zaujatosti - , že je to nadpriemerné fitko, kde fakt aj dostanete nadštandard (a kto ma osobne pozná, určite vie, aká som náročná a prísna!).
Super kardio zóna s veľkými plazmami, zóna voľných váh, kesier zóna, zóna funkčného tréningu, široký sortiment cvičebných pomôcok (kettlebely, vipr, reťaze, trx, expander, gymnastické kruhy atď.)…no treba to vidieť, a hlavne VYSKÚŠAŤ ;) Po celom fitku sú zrkadlá, čo je pri cvičení z hľadiska správneho prevedenia cvikov perfektné (aj motivujúce… :P).

Kardio zóna: beh, bike, veslo, stepper, airdyne...


Keisser express zone
Zóna voľných váh
Je tam stále čisto a poriadok. Pre ženy: majú tu také kvalitné fény, že som z nich bola šokovaná, haha, po poctive odmakanom tréningu sú moje vlasy raz-dva vysušené, žiadny problém, konečne! Victory je plne klimatizované, takže si radosť z cvičenia budete môcť vychutnať aj počas horúcich letných dní. Dokonca! Pripravuje sa aj outdoorovy fitness priestor pre trx lana, ketlebelly a mnoho iného, už čoskoro....can't wait!
Kvalitné fény
K tomu všetkému patrí team profesionálnych, skúsených inštruktorov a trénerov, ktorí Vám ochotne poradia. Personál vždy pohotový, s dobrou náladou, vždy skvelá atmosféra a hudba.

Keď som tam bola prvý krát, personál – jeden z trénerov - mi veľmi ochotne ukázal celý priestor fitka, šatne, sprchy a vysvetlil mi podmienky členstva resp. možnosti špeciálnych tréningových programov. Mala som veľmi dobrý pocit z celého stretnutia,vyzeral veľmi reprezentatívne a presvedčivo, vedel o čom rozpráva.
Recepcia, TRX zone

Musím uznať, že sa tu - napriek môjmu bývalému negatívnemu postoju k fitnesscentrám - veľmi dobre cítim, a to hneď od začiatku...a samozrejme vrelo toto fitnesscentrum všetkým odporúčam. Vidíme sa vo Victory Fitness?! ;)
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

1. mája 2012

Aký ste mali dnes deň?

Akému športu ste sa venovali?

Ja som mala troj-fázový tréning: ráno schody, cez deň bike, večer fitko - hlavne vrchná časť tela. Fajne som sa unavila, skvelý pocit...teraz už len kvalitný plnohodnotný spánok, príprava na zajtrajší deň. Nový deň - nové výzvy.

Leto sa síce pomaly, ale nezadržateľne blíži a spolu s ním aj čas odhalenia, keď ukážete svetu, čo ste si za dlhú zimu pod svetrami našetrili. Odhoďte výhovorky a vyberte si aktivitu, ktorá bude najlepšie vyhovovať potrebám vašej postavy i vášmu naturelu. Stačí si vybrať: beh, cyklistika, plávanie, zumba, pilates, brušné tance... Get sexy body :-)

Oprášili ste už bicykle? Bicyklovanie je skvelý šport!

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Zaľúbený Máj - Welcome...

Milí Moji Čitatelia, Športovci,

pohyb je pre človeka prirodzený a dobrý, to vieme všetci. Hýbať sa potrebujeme a je to ten najlepší relax, aký môžeme svojmu telu dopriať. Cvičenie vám okrem dobrého pocitu spevní svaly, zhodíte zopár kíl a vaša kondícia sa tiež zlepší. Nájdite si preto taký druh športu, ktorý vás bude naozaj baviť, budete sa naň tešiť a robiť ho s radosťou, či už aerobik, posilňovanie, bicyklovanie, behanie alebo tanec. Každý šport sa ráta! Dôležité je sa hýbať, mať pevnú vôľu a prekonať sa. Postupne si vaše telo zvykne na primeranú dávku pohybu a vy môžete postupne zvyšovať zaťaženie a dávať mu stále nové a nové úlohy, aby sa neustále rozvíjalo. ;)

Myslíš, že tréning je ťažký? Skús porážky! :)


Chodte von na čerstvý vzduch, hýbte sa, športujte, urobte si pekný deň, užite si Slniečko...a úsmev!



A! nezabudnite na prvomájový bozk pod čerešňou... :)))




Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

30. apríla 2012

Čo najviac chceš...!


Pamätáš si ešte na to, ako si bol malým dieťaťom bez akýchkoľvek limitov? Dospelí sa ťa pýtali: ,,Čím chceš byť keď vyrastieš?"A ty si povedal: ,,Kozmonautom..lekárom..olympionikom alebo futbalistom (ja osobne: balerína, veterinárka, stewardka, novinárka...)". Mohol si byť čímkoľvek... A potom si vyrástol a zrazu sa objavili všetky tie tlaky, očakávania, požiadavky a obmedzenia. Doslova ťa bombardovali dôvody, prečo svoje sny nemôžeš naplniť. Ľudia ti začali hovoriť, že nie si dosť bystrý, dosť silný, dosť pekný, dosť dobrý. Ako keby ti svet dospelých ukradol tvoje životné ambície...a teraz k veci: najsilnejším zákonom v celom vesmíre je ZÁKON PRÍŤAŽLIVOSTI! Za všetkým, čo sa stane v tvojom živote, sa skrýva príťažlivosť. Ty totiž priťahuješ všetko, čo sa ti stane. Aj tú najmenšiu maličkosť bez ohľadu na to,či ide o niečo úžasné, alebo hrozné. Za všetkým si TY. A robíš to silou svojich myšlienok. Na čokoľvek myslíš, stane sa to!... Zákon príťažlivosti znamená, že sa tvoje myšlienky menia na skutočnosť. Úžasné nie? Tvoj život sa odvíja podľa toho, aké myšlienky nosíš v hlave. ,,Ak už máš rozmýšľať, prečo nie nad veľkými vecami?" Faktom je, že si do života priťahuješ to na čo najviac myslíš, a zároveň sa sám meníš podľa toho, o čom rozmýšľaš. Preto je také dôležité myslieť na to, čo najviac chceš. PROBLÉM je, ak príliš veľa času venuješ tomu, čo je v tvojom živote zlé alebo čo nechceš. A vieš čo? To zlé sa potom stáva realitou. Vieš ako sa hovorí:,,To sa stáva" Ty sa len musíš postarať, aby to, čo sa stane, bolo dobré :)

“Všetci zomrieme. Cieľom nie je žiť navždy, cieľom je vytvoriť niečo, čo bude.“
- Chuck Palahniuk
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

29. apríla 2012

Šťastie je stav duše a tela...

Čo je tým pravým zmyslom života, čo nám dáva silu a energiu prežiť a nikdy sa nevzdávať? Hľadáme len šťastie, ktoré nám dáva pocit, že žiť sa oplatí? Vieme čo skutočne chceme od života? Na tieto otázky existuje milión odpovedí a pravdepodobne žiadny človek si neodpovie na tieto otázky úplne rovnako ako iný exemplár z rodu homo sapiens. K šťastiu sa neuštveme neustálym naháňaním za niečim, čo si myslíme, že je nutné k životu a urobia nás spokojnejšími a uľahčia nám život, pretože šťastie  nie je výsledok, ale je to stav duše a tela.
Neexistuje recept, ani návod na dokonalý, šťastný a zmyslupný život. Jedno je však isté, máme ho vo vlastných rukách., a je len a len na nás ako si ho zariadime, určíme mu smer a pointa života príde aj sama. Život je krásny, plný prekvapení a vždy má zmysel, žiť sa naozaj oplatí.
Viem, filozofovaním o živote, o zmysle života sa svet nezlepší. Život treba žiť, naplno! nie len o ňom vykecávať....


Dnes plánujem atentát na MT2 - schody, potom sa už budem len slniť pri jazere v pohodičke...a teším sa na večeru s Miou...

Moji Milí, zdolala som Millenium Tower 1.5x => 30 poschodí, no nebol to beh, skôr rýchla chôdza, ale ajtak, na prvý krát celkom slušné... :o) Páčia sa mi tie schody!

Baby, ak chcete mať pekný zadok a stehná: drepy, výpady, schody-schody-schody. Keď plánujete trénovať, behať po schodoch, NIKDY nevynechajte strečing...poriadne sa rozcvičte, pred tréningom aktívny strečing (ja som mala 3 km výklus), po tréningu pasívny (3 km výklus + naťahovacie cvičenia na Slniečku). Jupi-jupi, SKVELÝ pocit!!!

ÁNO, som šťastná...:)

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy