7. júna 2012

Nepočúvajte štát!!!

Nerada prinášam negatívne správy, ale občas sú naozaj potrebné, aby si ľudia uvedomili, aký je podstatný návrat k prírode.
Veci čisté, jednoduché, neprifarbované, nechemizované, prírodné, pochádzajúce z vášho "životného pásma", využívajte dary prírody, starajte sa o seba a doprajte si to najlepšie..... 
Čítajte:

Štátne zákony všade na svete stanovujú, koľko čoho sa bude pestovať a koľko štátnych peňazí sa bude poskytovať. Komu sa poskytujú peniaze? Producentom kŕmnych plodín (kukurica, sója), ktorými sú kŕmené zvieratá. Vláda týmto podporuje produkovanie nezdravého mäsa a mliečnych výrobkov. Ak zvieratá kŕmite lacným krmivom (sója a kukurica - mnohokrát geneticky modifikovaná), nemôžete očakávať že zvieratá budú z takejto výživy zdravé. Choré zvieratá následne produkujú choré mäso, vajcia i mlieko...

Štáty po celom svete týmto opatrením zo 73,80% dotujú práve produkciu mäsa, mlieka a zrnín. No ale hádajte, na koľko percent sa dotuje produkcia zeleniny a ovocia? Odpoveď 0,37%. Orechy a semiačka 1,91%, cukor, oleje, alkohol na 10,69%. Mimochodom celosvetovo odporúčaná výživová pyramída, najviac odporúča konzumáciu zrnín (sacharidov), potom ovocia a zeleniny a až potom nasleduje mäso, vajcia a bla bla bla. A komu vyhovuje najviac takýto stav? Žeby silným fast food výrobcom? Žeby "efektívnemu" zdravotníctvu? Žeby "etickému" potravinárskemu priemyslu? Žeby "neziskovému" farmaceutickému priemyslu?
/zdroj:vladozlatos.com/


Nepočúvajte štát, dokonca, ani mňa... Počúvajte seba a svoje skutočné telo. Možno budete počuť, že potrebuje veľa zeleniny, zdravé mäso, vybrané mliečne výrobky a domáce vajcia, zdravé sacharidy, vlákninu, veľa správnych tukov, veľa veľa čistej vody, pohyb a ešte viac kvalitného spánku.

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


 Be fit - Be Yourself - Be happy

5 komentárov:

  1. Ahoj Timea, len niekolko zakladnych informacii:
    je urcite mnoho konceptov a teorii stravovania, ale vo vsetkych by mali byt cerealie(zrniny) na vrchole pyramidy, su tam pravom a je to uplne normalne, az za nimi nasleduje ovocie a zelenina, bielkoviny a nakoniec tuky. Cerealie by mali byt celozrnne(alebo aspon vacsia polovica ich dennej davky) a su to komplexne sacharidy, klucove kvoli vysokemu obsahu vitaminov (hlavne skupiny B a E), vlakniny, bielkovin a fytochemikalii!!
    co sa tyka soje a kukurice, tu len podotykam, ze sa jedna o vyzivovo velmi hodnotne rastliny a fakt, ze su lacne je iba vyhodou. Geneticka modifikacia je sice strasiakom a nebudem o nej polemizovat, ale ziadne negativne nasledky dodnes preukazane neboli napriek vsemoznym snaham nejake objavit a som si ista, ze o niekolko desiatok rokov sa uz nikto nebude pozastavovat nad raslinami geneticky modifikovanymi, ale to je vec nazoru. Ja som napriklad vegetarianka, takze zas na druhej strane suhlasim, ze podpora pestovania krmnych surovin vseobecne je uplne prehnana, vyroba masa nas vychadza strasne draho, pricom ani zdaleka tolko masa nepotrebujeme, prave naopak...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj :), dakujem pekne ze cenny koment, ja s tebou uuuplne suhlasim, a co sa tyka mojich stravovacich navykov, na vrchole su urcite cerealie, celozrnne, milujem hlavne proso, pohanku, kukuricu a spaldovu muku, komplexne sacharidy potrebujem aj na svoje sportove aktivity, jednoznacne. A co sa tyka vegetarianstva, ano, nie som vegetarianka na 100% sem-tam, asi raz za 2 mesiace si doprajem maso, ano, domace (tofu a soju vsak kedykolvek):o), mliecne vyrobky vsak milujem, nemozem si pomcot, syry, tvaroh, domaci kefir, mlieko len do kavy. Uprednostnujem vsak raw food, t.j. surovu stravu, zive jedlo, ovocie a zeleninu a rozne druhy orechov, napr. cely minuly tyzden som bola len na surovej strave, a bolo to vyborne, vyborna ocista organizmu, ale to zase neodporucam hned pre kazdeho, treba vediet spravne pomery aby to bolo zdraviu prospesne (prijem energie, vsetkych zivyn a mineralov), ved urcite vies ak si vegetarianka :) Na druhej strane, neodcudzujem "masozravcov", je to sukromna zalezitost a vec kazdeho co povazuje za zdravu stravu, nehovoriac o tom, ze kazdy organizmus je iny...ja som len chcela poukazat na to, ze co sa deje za kulisami, a co sa nam prezentuje ako "zdrave jedlo"...
    S tou genetickou modifikaciu nesuhlasim, prepac, moj nazor je trosku iny, bude o tom prispevok niekedy v blizkej buducnost, a mozes ma kludne kritizovat, komentovat, budem sa tesit.
    Tak pekny den, a dakujem este raz. papa.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mam rada tvoj blog, kvitujem pozitivnu reakciu na moj predosly prispevok a tesim sa na argumenty proti genetickej modifikacii
    hena

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dakujem Hena :) tesim sa aj ja na kazdu pozitivnu aj negativnu reakciu ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Myslím že na konci si to dobre zhodnotila, každý človek by mal počúvať hlavne seba a rozmýšľať pri každej činnosti, nie len stravovaní. Ak by napríklad ľudia kupovali menej mäsa, určite by sa ho aj menej produkovalo, ponuka/dopyt :-)

    OdpovedaťOdstrániť