28. mája 2012

Bootcamp je makačka a fun!

Kettlebells.

Bootcamp je tréning v malých skupinách (ideálne pre ženy), ktorého základom je funkčný tréning. Základom funkčného tréningu sú zostavy cvikov, ktoré napodobňujú každodennú činnosť v domácnosti alebo v práci, napodobňujú sa aktivity z bežného života ako sekanie dreva, zdvíhanie bremena a podobne.. Je to súhrn cvičení, pri ktorom zapájate maximálne množstvo svalových skupín. Pri zraneniach pomáha funkčný tréning k rýchlejšiemu a efektívnejšiemu zotaveniu športovca.
Tréning má aeróbny alebo anaeróbny charakter, záleží od intenzity prevedenia a dĺžky intervalu cvičenia. Pri aeróbnej časti tréningu spálite viac tuky a pri anaeróbnej si zlepšujete kondíciu kardiovaskulárneho a cievneho systému.
Cvičenie funkčného tréningu je veľmi vhodná forma kondičného tréningu pre športovcov . Svojou vyváženosťou cvičenia odstraňuje disbalanciu zapríčinenú jednostranným zaťažovaním pri športe ( beh, golf, tenis, atď. ) Vo Victory Fitness Bootcamp využívame najmodernejšie športové pomôcky – kettlebells, bosu, medicinbaly, expandre, TRX, slide boards, lodné lano...
K funkčnému tréningu musíme využívať funkčné nástroje, ktoré telu umožňujú  neobmedzený pohyb bez hraníc. Umožňuje nám pohybovať sa vo všetkých rovinách a integrovať celé telo. Hlavným konceptom, ktorý treba dodržiavať pri cvičení a ktoré treba dodržiavať pri cvičení sú:

Lano.

  • Pohyby sú viac úrovňové, fungujúce vo všetkých troch rovinách pohybu.
  • Výber cvičení ktoré zapoja  celé telo a najviac svalové partie.
  • Funkčný tréning by mal obsahovať aj prvok zábavy. Cvičením by sme mali pôsobiť na organizmus nielen fyzicky ale aj duševne. Hlavne, keď používame zábavné funkčné pomôcky.


 BOOTCAMP JE MAKAČKA & FUN.

Páči sa mi energia, variabilita, kreativita cvičenia, každá hodina je iná, ako aj to, že pri cvičení sa využívajú najrôznejšie cvičebné pomôcky.
Vďaka všestrannému zameraniu, náročnosti a efektivite tréningov, hlavné zlepšenie vidím vo zvýšení telesnej kondície, sily a viditeľnom vytvarovaní postavy. Tréningy majú nezanedbaneteľný pozitívny vplyv aj na moje bežecké výsledky, ktoré sa neustále zlepšujú (môj polmaratónsky čas sa vďaka bootcampu zlepšil o 6.5 minút…:)

Ak chcete so mnou cvičiť, skúsiť bootcamp, píšte mi na timeainmotion@gmail.com  Ďakujem, teším sa na Vás :o)

Bootcamp: Po/Pia: 7:00 vo Victory Fitness



Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára