10. októbra 2012

Krémová polievka z hokkaido


Tekvica ‘Hokkaido’ je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení











Potrebujeme:600 g tekvica, 1,2 dcl smotana 33%, cibuľa, olivový olej, soľ, tekvicové semienka, čierne mleté korenie
Ako na to:Na olivovom oleji opečieme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájanú tekvicu (aj so šupkami, tam je najviac vitamínov!), ochutíme, zalejeme vodou a necháme povariť asi 15 minút. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ponorným mixérom. Necháme prevrieť a zjemníme sladkou smotanou. Nakoniec ozdobíme vyšľahanou šľahačkou (nemusíme :) ) a tekvicovými semienkami, tekvicovým olejom. Mňam!

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára