Tekvica ‘Hokkaido’ je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny
je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je
bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu
karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa
draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení
kardiovaskulárnych ochorení
Potrebujeme:600 g tekvica, 1,2 dcl smotana 33%, cibuľa, olivový olej, soľ, tekvicové semienka, čierne mleté korenie
Ako na to:Na olivovom oleji opečieme na
drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nadrobno pokrájanú tekvicu (aj so šupkami, tam je najviac vitamínov!), ochutíme, zalejeme vodou a
necháme povariť asi 15 minút. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ponorným
mixérom. Necháme
prevrieť a zjemníme sladkou smotanou. Nakoniec ozdobíme vyšľahanou
šľahačkou (nemusíme :) ) a tekvicovými semienkami, tekvicovým olejom. Mňam!
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára