17. júla 2012

Veľký nepriateľ chrípky

Ako som už včera písala, som doma, chorá, liečim sa, pokiaľ sa dá prírodnými, domácimi produktmi. Práve preto, zázvor (zázračný liek) mám v chladničke permanentne. Čajík z čerstvého zázvoru, medu, citrónu a mletej škorice a zopár klinčekov. Zohreje a lieči. Inak, neviem či viete, aj škorica je prírodné antibiotikum...

Začína vás bolieť hrdlo. Soplíte. Cítite sa oslabený. Nechutí vám jesť. Rýchlo, rýchlo. Navarte si pravý zázvorový čaj. Kúpte si v obchode koreň zázvoru. Doma ho ošúpte, veľký kus pokrájajte na drobné kúsky, dajte variť a po zovretí povarte aspoň 5 minút. Potom sceďte do pohára a pridajte trochu medu. Med otvára póry na tele a vďaka nemu sa zázvor dostane "hlbšie" na správne miesta.
Tento - pre bacily nebezpečný "ekrazit" - keď nezabije vás, tak istotne zabije všetky bacily vo vašom tele. Okrem toho, že podporuje vaše trávenie, vám pomôže znížiť riziko ochorenia na minimum. Všetko pochopíte po prvom dúšku tejto blahodarnej tekutiny. Možno ho na prvý rát vypľujete.
V každom prípade ak si zvyknete, používajte tento skvelý čaj ako preventívny liek, najmä v obdobiach oslabenej imunity, chrípkových epidémiách a pod. A nezabudnite, že okrem zdravej potravy a nápojov, treba prevetrať aj váš lymfatický systém pohybom.

Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

 Be fit - Be Yourself - Be happy

2 komentáre: