30. augusta 2012

Zázračné diéty neexistujú, zázračné cvičenie ÁNO

Bez cvičenia sa vám nebudú vylučovať do krvi potrebné hormóny a nezískate pre vaše svaly nové podnety aby rástli, regenerovali a spaľovali viac tuku. Športom precvičené svaly konzumujú viac kalórií (z tukov) aj keď práve oddychujete, čiže čím viac svalov máte, tým väčší je tento efekt a tým skôr budete úspešný v otázkach chudnutia.

Problém ľudí s nadváhou až obezitou spočíva v tom, že majú nízku kondíciu, ktorá im neumožňuje vydať veľké množstvo energie napríklad za jednu tréningovú jednotku. Majú pomalý metabolizmus a svaly, ktoré majú nízku spotrebu. Ľudia ktorí trénujú, majú efektívnejšie vyladený metabolizmus, ktorý dokáže ľahšie používať ako palivo tuky, čo netrénovaný jedinec pri tom istom zaťažení (intenzita + objem) nedokáže a používa ako palivo predovšetkým cukor.

Preto z dlhodobého hľadiska žiadna diéta nemá význam, pokiaľ sa nedosiahne zlepšenie stavu kondície, čo povedie k zvýšeniu rýchlosti bazálneho metabolizmu a následnému spáleniu väčšieho množstva energie. Okrem toho vplyvom tréningu rastie nielen kondícia ale aj svalová hmota, ktorá ako jediná vám spôsobí peknú postavu.

Okrem toho, že zdravo schudnete a nebudete na sebe nosiť nadbytočné tukové vankúšiky a budete zdravý. Cvičenie pomáha odstraňovať tuk z oblasti brucha a nebezpečný tuk, ktorý sa ukladá aj medzi orgánmi. Tento tuk zvyšuje riziko diabetu a srdcovo-cievnych ochorení. Vďaka cvičeniu budete mať lepšiu kontrolu nad príjmom kalórií, ktoré bez cvičenia sa ukladajú do zásob. Cvičením zrýchlite váš metabolizmus. Cvičením naberiete svalovú hmotu, ktorá vám dodatočne pomáha spaľovať viac tuku (precvičené svaly sú hladné po tuku aj mimo cvičenia). Cvičenie reguluje stres a zlepšuje náladu. Cvičenie tvorí základ zdravého uvažovania a reťazových reakcií vo vašom správaní, ktoré smerujú k pozitívnym zmenám na životnom štýle. Cvičením sa môžete aj zabávať, stačí, ak si vyberiete správne typy pohybu pre vás. Ak budete cvičiť, budete menej hladný ako ľudia, ktorý nešportujú vôbec. Cvičením zvýšite množstvo sily, kondície a hlavne energie, pretože cvičenie zvyšuje produkciu neurotransmiterov.
Všetky uvedené dôvody si môžete vyskúšať na vlastnej koži...
(Zdroj: Vlado Zlatoš)


Cvičím denne, minimálne 20 minút! 

Môj dnešný tréning, len 12 minút na plné pecky, woooooooooow!!! (Dajte si pred tréningom rozcvičku aspoň 5 minút...) Zdar športu, paaaaaaaaaaaaaa!!! Ideme na to:



 Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára