30. novembra 2012

Agave #9, konečne zdravý energetický gél!

Ako všetci viete, som bežkyňa a mojou srdcovkou sú stredné a dlhé vzdialenosti: to znamená že 10 km beriem ako tréning, polmaratón základ, celý maratón je - zatiaľ - výzva... :)
Na tieto vzdialenosti potrebuje telo veľkú dávku energie...a s tým som vždy mala problém. Čo si dať pred dlhými tréningmi, pretekmi, aby som v polovici trate nevyhladla a moje telo podalo optimálny výkon počas celého behu, bez zaťaženia žalúdka?
Keďže "umelé" energetické tyčinky, gély, nápoje nemajú u mňa ani najmenšiu šancu, zvyčajne som sa zásobovala banánom - ako prírodný zdroj energie.
Veľmi som sa však potešila, keď som dostala možnosť testovať bio energetický gél Agave #9. Na letáku som sa dočítala, že: Agave #9 je prírodný bio energetický gél, ktorý sa skladá len z agávového sirupu v bio kvalite a kakaa dosahuje nízky glykemický index (vďaka nemu dodáva energiu do tela dlhšie, postupne) a chuť čokolády. Mňam!, niečo pre mňa ako vyšité, veď viete, že neuznávam, nejem, nemôžem biely cukor a nie som moc na sladkosti, avšak kvalitnú horkú čokoládu áno, kedykoľvek. Gél má krááásnu čokoládovú farbu, príjemne hladkú konzistenciu, a! skvelú chuť. Nie príliš sladký, nie príliš tekutý, nie príliš lepkavý, no fakt luxusný, haha! Výborne chutí aj s jogurtom, tvarohom alebo do mlieka.... ;) Skladá sa z dvoch ingrédiencií, a to: agávový sirup v bio kvalite a kakao. Obzvlášť ma potešilo, že Agave #9 neobsahuje žiadne umelo pridané konzervanty, farbivá a stimulanty. Jedna "dávka" obsahuje len 70 kalórií a gél je vhodný aj pre diabetikov.
Keďže behávam ráno, gél som si dala na raňajky, klasicky 45 minút pred behom. Behalo sa mi veľmi dobre, uvoľnene, s dobrou náladou a dokázala som podať rovnomerný výkon počas celých 12 km, bez žiadnych kríz a výkivov. Toto považujem za veľmi príjemné prekvapenie, pretože obyčajne pri posledných km som už vyslovene hladná, vyšťavená, moje energetické zásoby sa vyprázdnia, výkon klesne...teraz k tomu vážne nedošlo. Po behu som nebola hladná ako vlk, pokojne som sa osprchovala a až potom som sa spustila do prípravy "klasických" raňajok...
Gél plánujem ešte testovať pri dlhších behoch a spinning maratóne (4h spinning), napíšem potom ako som dopadla. :)
Chutný a zdravý energetický gél, ktorý je vhodný pre všetky športy.   

Poznáte  Agave #9, aké sú Vaše skúsenosti?



4 komentáre:

  1. Poznám, tiež testujem. :) Skúšala som zatiaľ iba jeden balíček. :) Cez víkend snáď bude zase čas.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :))) No, ake sme my testerky :D a chuti ti to? mne vyslovene ANO :) No, ja by som cas mala, ale to rameno... :( tak zdar sportu, papa!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chutí. Čokoládová nie som, ale je to dobré. Premýšľam, že si potom objednám. :)

      Odstrániť
  3. Ja som si objednala este pred mesiacom a pol. Bohuzial od vtedy koli tej operacii som nebehala viac ako 10km in one take, takze som ho nebrala ale som ho mala na koisckom 1/2m a na jednom trailovom 13k treningu, neviem ci fungovalo alebo nie kedze je to slo-burn energy gel ale urcite to nefungovalo ako nutrenov carbo snack tj. necitila som nejaku vlnu energie

    OdpovedaťOdstrániť