14. decembra 2012

Banány

Ja som taká opička... :D
Milujem banán, doprajem si ho takmer každý deň. Je to môj hnací motor, nevyčerpatelný zdroj energie kedykoľvek, kdekoľvek...najlepšie v kombinácii so špenátom, haha, ale to už viete! Nie, od banánov sa nepriberá... ;)

Nikdy, nedajte banán do chladničky! ...(velmi rýchlo dozrievajú)
To je zaujímavé. Po prečítaní tohto, budete nikdy sa nepozerajte na banán rovnakým spôsobom znovu.

Banány obsahujú tri prírodné cukry - sacharóza, fruktóza a glukóza v kombinácii s vlákninou. Banán dáva okamžitú, trvalú a podstatnú zvýšenú energiu.

Výskum potvrdil, že len dva banány poskytujú dostatok energie pre namáhavé 90-minútové cvičenie. Niet divu, že banán je ovocie číslo jedna u popredných svetových atlétov.

Ale energia nie je jediný spôsob, ako banán, nám môže pomôcť udržať sa fit. To môže tiež pomôcť prekonať podstatné množstvo chorôb a neželaných stavov, tvoriac tak sa musí pridať do našej stravy.

Depresie:
Podľa nedávneho prieskumu uskutočneného medzi ľuďmi trpiacich depresiou veľká časť sa cíti výrazne lepšie po požití banánu. To je preto, že banán obsahuje tryptophan, druh proteínu ktorý telo premení na serotonín, a ten uvoľňuje relaxačný prvok a zlepšuje náladu a celkovo vás robí šťastnejší.

PMS:
Zabudnite na prášky - jesť banán. B6 vitamín obsahuje reguluje hladinu glukózy v krvi, čo môže ovplyvniť vašu náladu.

Anémia:
Vysoký obsah železa v banánoch dokáže stimulovať tvorbu hemoglobínu v krvi a pomáha v prípade anémie.

Krvný tlak:
Toto jedinečné tropické ovocie má extrémne vysoký obsah draslíka a pritom nízky obsah soli, takže je ideálny v boji proti krvnému tlaku a cievnym mozgovým príhodam.
Takto vyzerá zrelý banán - s čiernymi bodkami.

Brain power:
200 študentov na Twickenham (Middlesex) školy (Anglicko) bolo umožnené prostredníctvom svojich skúšok tento rok sa posiliť banánovou potravou: na raňajky, na obed v snahe posilniť ich výkon mozgu. Výskum ukázal, že draslík zbalil ovocie, dokáže pomáhať a robiť študentov oveľa pozornejšími.

Zápcha:
S vysokým obsahom vlákniny, môže aj banány v strave pomáha obnoviť normálnu činnosť tráviaceho traktu, pomáha prekonať problémy bez použitia laxatív.

Opica:
Jeden z najrýchlejších spôsobov, ako liečiť opicu, je urobiť si banánovo mliečny šejk osladený medom. Banán upokojuje žalúdok a, s pomocou medu vybuduje naspäť zničenú hladinu cukru v krvi, zatiaľ čo mlieko upokojuje a znovu zavodní váš systém.

Pálenie záhy:
Banány majú účinok ako prírodný antacíd v tele, takže ak máte problémy s pálením na srdci, zjedzte banán na úľavu.

Ranná nevoľnosť:
Pár kúskov banánu medzi jedlami pomáha udržať hladinu cukru v krvi a odstraňuje ranné bolesti.

Bodnutie komárom:
Predtým než siahnete pre krém bodnutí hmyzom, skúste trieť postihnutú oblasť s vnútrom z banánovej kožu. Mnoho ľudí zistí, že neuveriteľne účinný v znížení pálenia a podráždenosti pokožky.

Aj Sharapova ho má rada...


Nervy:
Banány majú vysoký obsah B vitamínov, ktoré tíši nervový systém ..

Nadváha a pri práci? Štúdium na psychologického ústavu v Rakúsku nájdených tlak v práci vedie k napcháva sa upokojujúcimi doplnky ako je čokoláda a chipsy. Pohľad na 5000 hospitalizovaných pacientov vedci zistili, že najviac obézni boli viac pravdepodobné, že bude v práci pod vysokým nátlakom. Správa dospela k záveru, že aby sa zabránilo panike vyvolanej chute, potrebujeme kontrolovať našu hladinu cukru v snacking s vysokým podielom uhľohydrátov požitý každé dve hodiny vám pomôže udržať úroveň stabilný.

Žalúdočné vredy:
Banán je používaný ako diétne jedlo pri zažívacích problémoch pre svoju hladkú textúru a jemnosť. Je to jediné ovocie, ktoré môže byť bez bolestí iv chronických prípadoch. To dokáže neutralizovať nadmernú kyselinu a znižuje podráždenie tým, že jemne obalí steny žalúdka.

Regulácia teploty:
Mnoho iných kultúr pozri banány ako "chladiace" ovocie, ktoré dokáže znížiť obe, ako telesnú tak i emocionálny teplotu nastávajúcich mamičiek. V Thajsku, napríklad tehotné ženy jedia banány aby zaistili, že ich dieťa sa narodí s normálnou teplotou.

Takže, banán je skutočne prírodný prostriedok na veľa chorôb. Keď to porovnáte s jablkom, má štyrikrát proteín, dvakrát sacharidov, trikrát fosforu, päť krát viac vitamínu A a železa, a dvojnásobok iných vitamínov a minerálov .. To je tiež bohatá na draslík a je jedným z najlepších hodnôt potravín po Takže možno je čas na zmenu, že dobre známej frázy tak, že povieme, že banán denne drží doktora preč! "

4 komentáre:

  1. Ja tu mám zrovna banány na stole a premýšľam, či sú vhodné v rámci diéty keď mám prehánky. :D Som na pečive a ryži. :/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja milujem banány, najlepšie ovocie na svete!:) ale ja mám radšej tie nezrelé :) a inak v poslednom čase milujem aj červený grapefruit, mňaaaam :)
    E.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Banány mám taky ráda. Ale nedávno jsem si uvědomila, že je jím fakt každej den, tak si od nich chci dát 2 týdny pauzu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pozdravljeni, iščete posojilo z nizkimi obrestmi, ki ga potrebujete za posojilo, da bi začeli svoje podjetje, ste videli pravo podjetje z našim podjetjem, s katerim lahko brezplačno dobite posojilo, nam prijazno nam pošljete na {loanforallservice @ gmail. com} ali whatsapp nam na + 1 443 281 3404

    OdpovedaťOdstrániť