18. apríla 2012

Tímea-hviezda, prvý krát vo fitku

Píše sa rok 1998...prvý krát počujem akýsi “benčpres”, “dedlift”, proteíny, jednoduché a komplexné sacharidy (veď nie je cukor ako cukor?) biceps, triceps, “hamstring” či čo? Nejaký strečing… a iné slová, ktorým v podstate vôbec nerozumiem. A že vraj z tvarohu rastú svaly, haha, a cottage čoooo??? Ovsené vločky - ideálne raňajky (čo som kôň?), banány (čo som opica?) kvalitné tuky (akože masť???) "čingy", opakovania, pot, smrad, a čoskoro budem ako Schwarzenegger, či Miss Pletenec, hahahaha…no, ďakujem pekne, radšej nie.
Asi takto…také boli moje vedomosti (teda nevedomosti) z oblasti fitness pred mojím prvým vstupom do fitka. A keby len to! Moja prvá návšteva v posilňovni nezačala najlepšie, všetko tam bolo iné ako v mojich neistých predstavách…. na vstupe “barový pult”, pri ktorom sa sem tam niekto zastavil a zobral alebo vrátil kľúč, či s chuťou vypil nejaký divný, biely, zakalený nápoj...slečna za pultom bola v podstate príjemná a usmievavá, za ňou regál plný rôznofarebných krabíc, fliaš a tyčiniek s nápismi, ktorým som nerozumela (ach jaj, kde som, prečo, a čo ma tu čaká?)….aby bolo aj niečo pozitívne: hudba bola celkom fajn, čo bol veľký plus vzhľadom na môj náročný hudobný vkus!) No, a konečne som si všimla, že okrem vymakaných fešákov a fešandiek, ktorí smiešne fučiac zdvíhali hore-dole, doľava-doprava kadejaké železo, je tu aj kopec činiek, posilňovacích strojov, akýchsi divných bicyklov a bežiacich pásov. Dokonca aj televízor, bomba! 
Kamarátka mi ešte v šatni oznámila, že za zaplatené vstupné môžem CELÝCH 90 minút cvičiť a VŠETKO čo len budem chcieť ... aha, no veď to je už aké úžasne, že? (spomínala aj nejaké série, opakovania, techniku cvičenia ale ja som ju samozrejme nepočúvala ... čo už môže byť na posilňovaní také zložité? ...veď budem robiť to čo ostatní a no problemo, haha).


Sadla som si najprv na bicykel (na tom nemôžem čo pokaziť), pomaly krútiac pedálmi som sledovala, čo sa robí okolo mňa a uvažovala som, čo budem tú hodinu a pol vlastne robiť (pozdával sa mi celkom tento cvik, aj ten nie je zlý, aj to by som snáď zvládla...). Desať minút na bicykli sa mi zdal byť akurát viac ako dosť, nechcela som byť príliš spotená a červená :o))) (resp. ešte by som tam bola sedela, keby za mnou neprišiel jeden precízne vyrysovaný a dokonale opálený chlap a nespýtal sa ma, že ako dlho budem mať ešte aerobku, "ae" čo??? :D )... ja som len prekvapene zamrmlala, že už som PRÁVE skončila a zliezla som z bicykla...
Beriem do ruky jednoručné činky a snažím sa napodobniť kamarátku. Keď ma to prestalo baviť pristúpila som k prvému stroju, ktorý bol voľný a robila som presne to, čo robili chlapci, ktorých som pozorovala pred malou chvíľkou. A potom k druhému, tretiemu, štvrtému ... občas som buchla so závažiami viac ako som mala v pláne ( vtedy by som sa najradšej od hanby prepadla pod zem...asi poznáte).

Nevnímam čas, cítim sa akosi zvláštne, hlava sa mi točí, každý sa na mňa nejak divne díva, a vôbec - čo to mám na sebe??? moje svaly (svaly?) sú už unavené, pália, pot mi steká z vlasov do očí.... Končím...nič pre mňa ...asi tak na 11 rokov... :DDD

Môj druhý vstup do fitka + moje NAJ fitko.................................už čoskoro na blogu ;) 



Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy

2 komentáre:

  1. som si ta predstavila Goofy :) video o tom nemas co? :)Kristina

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Chvala bohu nie...v tom case neboli este kamery, bee-beeee:D Tímea

    OdpovedaťOdstrániť