13. októbra 2012

Sobota - trhovisko :)

Keď sobota, tak Miletička...obsah môjho košíka:


- čerstvý špenát (na môj milovaný Shrek, zrelé banány už mám)

- tekvica na pečenie (mňaaaaaam, symbol jesene - Tekvica obsahuje približne 90 % vody, čím je vhodnou surovinou na prípravu diétnych jedál. Obsahuje veľké množstvo vlákniny a pre svoju schopnosť absorbovať jedovaté látky v črevách je veľmi dobrá na detoxikáciu organizmu. Plody tekvice sú ľahko stráviteľné, hoci aj za surova. Tekvice obsahujú prospešné cukry, bielkoviny, škrob, pektín, vitamíny skupiny A, C, B1, B2, E, nenasýtené kyseliny, draslík, horčík, vápnik, železo a zinok...no nekúp ju!)

- peľ (superjedlo!!! - bude o tom samostatný článok, do jogurtu, musli, alebo "len tak" 1 čajová lyžička denne)

- jablká
- zelenina do polievky
- baklažán

....a samozrejme, môj milovaný, megazdravý ľanový olej - do šalátu, do jogurtu, musli, smoothies, do polievok...najlepsí zdroj  omega-3 mastných kyselín (z DM):



+ čerešnička na torte...túto fotku som musela, špeciálne pre Vás, The Adams family v telke, hahahaha <3

Večné dieťa :D



Teraz šup-šup upratovanie, poobede beh (8-10 km podľa nálady)...večer zábava, pekný víkend aj Vám!


4 komentáre:

  1. Ahoj...môžem sa spýtať kde kupuješ tento ľanový olej? btw krásny lak na nechtoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj-ahoj, jasna vec, pytaj sa kludne :) maju ho v DM 250 ml za 2.99 EUR, ale staci skutocne malo, par kvapiek do salatov, do vlociek, na rizoto, atd podla chuti (az taku dobru chut nema, haha, ale o to zdravsie :))) Dakujem, neviem si spomenut na znacku a nemam ho teraz doma, potom ti dam vediet, oki? :) paaaa!

      Odstrániť
  2. Veľmi ďakujem. Ja už som si zvykla že nie všetko čo je zdravé je aj až tak chutné. Ale vždy si na tie chute viem po čase zvyknúť, takže ma to neodradí a vyskúšam. :)

    OdpovedaťOdstrániť