18. novembra 2012

Môj jedálniček 17.11. 2012

Tento jedálniček je LEN INFORMATÍVNY, možno inšpirujúci a nie striktne smerodajný. Mne to vyhovuje, ale každý si musí nájsť svoj štýl stravovania, ktorý mu bude vyhovovať ;)

8:00 - 100 g tvaroh, 1 menší banán, sušené brusnice premiešať, posypať vlašským orechom, pokvapkať medom, a zaliať maslom - to som si fakt zaslúžila po náročnom týždni!!! 
10:30 - 1 malý grep
13:00 - hovädzia pečeň na cibuľke s brokolicou, cuketou a mozarellou, ako topping 2 PL kyslej smotany (milujem smotanu)
15:30 - 1 pomaranč
16:15 - 6 km beh a domáci workout (pre podrobný popis viď včerajší príspevok)
19:00 - Zdravá treska - pre recept viď včerajší príspevok
21:00 - Čaj Tulsi s mliekom

Vypila som min 3l tekutiny (voda, čaj).

Vynikajúci čaj na posilnenie imunitného systému a chutí taaaak dobre!!! :)

DNES FITKO, Páááááááááá!

Najčastejšie chyby vo Vašom jedálničku - vo všeobecnosti:
1. Celkovo konzumujete straaašne veľa sacharidov, ku sladkostiam sa radšej nevyjadrujem :P a strašne málo bielkovín a tuku. Pritom, od bielkovín a zdravých tukov v živote nepriberiete od sacharidov však GARANTOVANE. Bielkoviny a tuky sa trávia pomalšie a menej ochotne z nich telo ukladá prebytočnú energiu do tukových zásob.

2. Spaľujete sval namiesto tuku, pretože po tréningu si nedoprajete dostatočné množstvo BIELKOVÍN (častokrát vidím, že po tréningu jete sacharidy, v takomto prípade o spaľovaní nemôžeme ani hovoriť).

3. Absolútne nekonzumujete ZDRAVÉ TUKY: ľanový, kokosový, tekvicový olej, dúfam, že do šalátov si dávate aspoň olivový panenský, ďaľej orechy, oriešky, mandle, kešu, arašídy, semienka rôzne - ja si ich doprajem denne, za hrsť a nepriberám...

4. Nekonzumujete takmer žiadnu ŽIVÚ STRAVU: aspoň cez víkend si doprajte nalačno nejakú zeleninovú šťavu, skúste môj Shrek...a zeleninové šaláty ako prílohu na večeru (k bielkovinám, samozrejme).

5. Celkovo prijímate MÁLO KALÓRIÍ, a nastáva opačný efekt, telo sa šetrí, metabolizmus sa spomaľuje, všetko ide do tukových zásob na "horšie časy"...v lepšom prípade Vaša váha stagnuje, v horšom dokonca priberáte. Papajte 5-6x denne menšie porcie, obed si doprajte!

6. Ajkeď pravidelne cvičíte, NEZNAMENÁ to, že môžete zjesť hocičo, kedykoľvek, v hociakom množstve...bohužial. Ak chcete mať pekné telo (keď sa postavíte NAHÝ pred zrkadlo), musíte dodržať isté pravidlá. Občas môžete zhrešiť, jasne ;) 

7. Vo Vašom jedálničku NEVIDÍM: špaldu, ovsené vločky, pšeno, hnedú ryžu, quinou (o tomto zázraku bude príspevok už čoskoro), pohánku, amarant, sladké zemiaky, strukovny - čočky, cícer, fazuľa - ZDRAVÉ SACHARIDY, a obsahujú veľa-veľa užitočných živín.

8. Pozor na skrytý biely cukor vo forma ovocných jogurtov, ochutených mliečných nápojov, sladkých nápojov, umelých omáčok atď.

9. Pite!!!  :D (vodu)

Ďakujem, dúfam, že som pomohla. Samozjzrejme Vaše jedálničky mi môžete naďalej posielať individuálne. :)

7 komentárov:

  1. Jako by ses vyjadřovala k mému jídelníčku, i když jsem ti žádný neposílala :D
    Nejspíš jsi o tom už psala v různých článcích, ale nenapsala bys k jednotlivým bodům příklady a jak to dělat správně?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Luca, posli mi prosim ta mail na timeainmotion(zavinac)gmail.com a poslem ti jeden jedalnicek ako priklad, oki? :) Pekny den, papa.

      Odstrániť
  3. ahoj mozes poslat prikladovy jedalnicek aj mne? uz nejak neviem co dalej.. :(

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musis mi poslat mail, aby som vedela kam to mam poslat, tam Ti napíšem detaily. Pekný den :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. monika122122@gmail.com ......chcela by som ta pekne poprosit o jedalnicek dakujem :-)

    OdpovedaťOdstrániť