26. apríla 2012

Úsmev otvára srdce

Úsmev pôsobí nákazlivo a otvára srdce... Ráno sa usmejte na seba v zrkadle. na svoju polovičku, v zamestnaní sa usmievajte na kolegov, v obchode obdarujte úsmevom predavačku... Robte to počas celého dňa a kľudne aj celkom vedome. Vráti sa vám to v podobe mnohých úsmevov a srdečností späť - BUDETE PREKVAPENÍ. 
Ide pritom o usmievanie, ktoré uvoľňuje tvárové svaly, nie je to žiadne škľabenie nasilu, ale taký vnútorný, tichý úsmev, ktorý pôsobí blahodárne, uvoľňuje a zbavuje napätia. Nadýchnite sa zhlboka a usmejte sa. 
Pustite k vode negatívne myšlienky. Je až udivujúce, koľko pekných vecí a udalostí v priebehu jedného dňa zažijeme a aký malý dôraz na ne kladieme. Prečo nevenovať týmto krásnym veciam viac pozornosti?
Život skrýva neuveriteľné množstvo príležitostí na radosť. Pozorne sa pozrieť, privoňať si, ochutnať, cítiť, počuť - všetkými zmyslami si užívať všetko, čo sa dá. Negatívne myšlienky uberajú silu a stále menej si budete uvedomovať to, aké malé radosti máte v živote. Skúste všetko úplne sústredene vnímať. Uvidíte, že život bude zo dňa na deň bohatší, vzťahy sa zlepšia, zo všetkého budete mať väčšiu radosť, pretože všetko budete intenzívnejšie prežívať. Kto dokáže vychutnávať život plnými dúškami a každú minútu prežíva celkom vedome, ten disponuje nevysychajúcim prameňom životnej radosti. Byť skutočne v danej chvíli prítomný, je veľmi intenzívny zážitok. To platí o citoch pozitívnych i negatívnych. Kto chce mať vždy všetko milé, ten sotva zažije skutočné výšiny.
Skutoční znalci života dokážu vychutnať okamih plnými dúškami. Znajú moc svojich myšlienok a držia sa pokiaľ možno pozitívnych skutočností. Kto sa okrem toho neustále rozmaznáva tým, čo ho baví, a na tom stavia, ten si predplatil radosť zo života. 
Robte čo vás baví, robte to denne a usmievajte sa pritom, lalala.

Sebaláska a pokoj v duši
Šírenie dobra je bumerang 


Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)


Be Fit - Be Yourself - Be Happy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára