9. apríla 2012

Šírenie dobra je bumerang...


- Pane, prečo sa toto pravidlo nazýva zlaté?

- Zlato je medzi ľuďmi považované za veľmi vzácny kov. Každý človek by chcel mať zlato, pretože si myslí, že by sa mal dobre, alebo by s kusom zlata mohol nosiť kus dobra. Toto pravidlo je tiež také, že každý človek po ňom túži.

- Ako to myslíš, že túži?

- Každý človek chce, aby mu dobrí robili dobre. Nikto netúži po tom, aby ho druhí nenávideli. Tuto uvádzam veľmi podrobný návod na to, aby človek bol obľúbený a aby mu druhí robili dobre.

- Takže ako sa mám správať k druhému?

- Ak chceš, aby ťa druhí mali radi, aj ty ich musíš mať vo svojom srdci. Ak chceš, aby ti druhí pomáhali, pomôž im najskôr ty. Ak chceš, aby sa zaujímali o tvoje problémy, zaujímaj sa o ich ťažkosti. Je to úplne jednoduché.

- Sú ľudia, ktorí toto pravidlo nepoznajú?

- Možno ho nepočuli vysloviť, ale celkom určite zneje v ich srdci. Každý, aj ten najväčší divoch a zločinec vie, že ak chce od druhého pomoc, musí mu najprv pomôcť on sám.

- Čo získam zachovávaním tohto pravidla?

- Keď si ho lepšie uvedomíš a prežiješ, zistíš, že bude od teba vyžadovať prácu na sebe. Ak chceš zmeniť svet, začni od seba. Ak chceš zmeniť niekoho iného, zmeň seba a uvidíš, že aj on sa celkom určite zmení.

- Akú chybu robím v tomto pravidle?

- Obyčajne je to tá chyba, že najprv vyžaduješ od druhých a až potom priložíš ruku k dielu ty sám. Usiluj sa šíriť dobro medzi ľuďmi. Šírenie dobra je bumerang, ktorý sa vráti k tebe. Neboj sa hodiť kamienok svojho dobrého skutku na spoločnú kopu. Možno práve tvoj kamienok vyvolá lavínu dobra, ktorá zaplaví svet.


(Mt 7,12 , Lk 6,31)
Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)
Be Fit - Be Strong - Be Happy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára