10. mája 2012

Brušáky, bleeee!

Napriek tomu, že "klasické" brušáky neznášam a preto nerobím (takmer :D)...mám celkom slušné brucho... Toľko robí kardio, funkčný tréning (napr. bootcamp) na hlboké brušné svalstvo a! správna strava. Do leta chcem tehličky, ale len také jemné, tie sa mi páčia...

Ako na to? Na brucho si otlačíme mriežku z grilu a máme ich ihneď, hahaha...aj tak sa dá, ale môj tip je správny životný štýl a šport...

Neviem, akú máte postavu teraz, či je tam nadváha alebo váha je normálna, v princípe tehličky na bruchu sa začnú objavovať vtedy, keď zhodíte tuk z brucha, kým tam budú vankúšiky tukové, tak tie tehličky nebude absolútne vidieť. Môžete mať aj najpevnejšie a najsilnejšie brucho, ale tehličky mať nebudete. V skutočnosti máte svaly na bruchu, ale nie je ich vidieť. Sú ukryté pod vrstvou tuku. Keď sa zbavíte tukových zásob, súčasne začnete robiť cviky na brucho tak tie tehličky bude vidieť. Ale možno nie do leta : uvedomte si, že to čo vy obdivujete v magazínoch, na fotkách, je výsledkom dlhšieho obdobia, je to symbióza jednak dobrého stravovania, cvičenia, opálenej pokožky, na ktorej tehličky vyniknú a "napumpovanosti" svalov, a dobrého fotografa, haha... v takom stave ani baby, ktoré sa venujú fitness bežne nechodia po ulici. Tvar, veľkosť tehličiek je aj geneticky daná, tam veľa neovplyvníte (všimnite si, niekto ich má 8 niekto "len" 6). Asi som vás nepotešila, ale hlavu hore, pevné a ploché bruško je fajn, mať tehličky je drina, to je už advanced level, ale dá sa!!! :)





Moja výzva...

Nechudnite
Neskúsení začiatočníci začínajú s diétou  v presvedčení, že najprv musí tuk fuč, aby sa vyrysovali aj oceľové svaly. Chyba. Ak začnete hladovať, efekt zhadzovania tukových zásob je efektívny iba pár dní. Potom prechádza telo do fázy spomaleného metabolizmu a všetko sa zrazu stráca omnoho pomalšie. Navyše, ubúda aj svalov.

Ak je telo zvyknuté na svoj enormný príjem energie, v diéte ho berie zo zásob pár dní a neskôr si zvykne. Efekt? Akurát tak jojo, pretože okamžite ako skončíte s hladovaním a niekto pred vás položí grilované kurča, aj o kosti by ste sa boli schopní pobiť.
Základom je vyvážená strava a pravidelný pohyb.






Napriek tomu, že po včerajšom kondično-silovom tréningu som sa dnes ráno zobudila s parádnou svalovicou, išla som si zabehať: 5.5 km jogging + poriadny strečing, a svalovica je už hip-hop preč... stačí sa len premôcť a ide to, verte mi! 

Ďalšie parádne ráno: raňajky (po behu) => 1 banán, biely bio jogurt (ochutené jogurty obsahujú zbytočne veľa cukru a prídavky!!!), arašídové maslo ČL - dobre no, možno aj trochu viac, hahahaha, amarant  a moja milovaná čerstvá lahodná káva, lalala ide sa do práce, čaute!

Moje najobľúbenejšie cviky na brušné svalstvo už čoskoro na tomto blogu, sledujte, čítajte a hlavne cvičte - denne :)!

Ženské svaly 
Prečo cvičím ráno? 


Ak sa ti tento príspevok páčil, klikni dole na "Páči sa mi to" - pomáhaš zvyšovať návštevnosť blogu. Ďakujem. :)

Be Fit - Be Yourself - Be Happy 

1 komentár: